Mertens leidt Napoli naar de overwinning, Allegri mag vrezen voor zijn job

Joris De Wolf
| 24 reacties

Op de tiende speeldag in de Serie A stonden er vandaag acht wedstrijden op het menu. Dries Mertens stond aan het kanon bij Napoli. Allegri bleef met zijn Milan steken op een gelijkspel tegen Lazio en mag nu echt beginnen vrezen voor zijn job. Juventus won vlot zijn wedstrijd.

Fiorentina – Napoli: 1-2

Beide ploegen startten sterk aan de competitie. Met 22 op 27 bezette Napoli een mooie tweede plaats. Fiorentina stond vijfde. Bij de bezoekers startte onze landgenoot Dries Mertens aan de aftrap.

Al na twaalf minuten mochten de meegereisde supporters uit Napels een eerste keer juichen. José Calléjon opende de score. Nadien was het de thuisploeg die kwam opzetten en op het halfuur maakte Rossi er van op de penaltystip 1-1 van.

Echt lang kon Fiorentina niet genieten van die gelijke stand, want nog geen tien minuten later scoorde Dries Mertens op aangeven van Higuain zijn eerste van het seizoen. In de tweede helft werd er niet meer gescoord waardoor Napoli de drie punten meepakt uit Fiorentina.

Juventus – Catania: 4-0

Juventus was het aan zijn status verplicht om de wedstrijd tegen Catania te winnen. De ploeg van Antonio Conte stond derde in het klassement, Catania voorlaatste.

De thuisploeg dicteerde al van in het begin van de wedstrijd de wet. Vidal en Pirlo zorgden voor een 2-0 ruststand. Na de koffie scoorde wie anders dan Carlos Tevez zijn zesde van het seizoen. Bonucci dikte nog aan tot 4-0. Door deze overwinning blijft De Oude Dame in het spoor van Napoli en Roma.

Milan – Lazio: 1-1

De clash tussen Milan en Lazio diende zich aan als een zeer geladen wedstrijd. Beide ploegen kenden niet hun beste seizoensstart. Vooral AC Milan is op de dool. Met slechts 11 op 27 en een teleurstellende tiende plaats moest De Rossoneri deze wedstrijd absoluut winnen. Lazio stond zevende en moest het doen zonder de geblesseerde Lucas Biglia.

Het was wachten tot de tweede helft op het eerste doelpunt. Ricardo Kaka opende kort na de rust de score. Milan leek de wedstrijd te gaan winnen, maar twintig minuten voor affluiten volgde een koude douche toen Ciani de gelijkmaker tegen de netten duwde. Beide ploegen schieten niet veel op met het gelijkspel. Coach Massimilano Allegri mag stilaan beginnen vrezen voor zijn job.