Atlético blijft in spoor van Barcelona

Joris De Wolf

Atlético Madrid heeft ook op de elfde speeldag in de Primera Division geen steek laten vallen op het veld van Granada. Thibaut Courtois en co wonnen met 1-2 dankzij twee penaltydoelpunten. Atlético sluipt door deze overwinning opnieuw tot op een punt van leider Barcelona.

Atlético moest deze wedstrijd wel winnen aangezien zowel Barcelona als Real Madrid eerder op deze speeldag de drie punten veroverden. Tegen het veertiende geklasseerde Granada kwamen de bezoekers vlak voor het einde van de eerste helft op voorsprong via een penaltydoelpunt van de onvermijdbare Diego Costa.

In de tweede helft was het wachten tot tien minuten voor affluiten. David Villa ging neer in de zestien en scheidsrechter González twijfelde niet. De voormalige speler van FC Barcelona zette zich achter de bal en verdubbelde de score. In de slotminuut scoorde Ighalo nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam Granada niet.