Reactie Mirallas: "Niemand deed het defensieve werk goed"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 7 reacties
Mirallas: "Niemand deed het defensieve werk goed"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kevin Mirallas zette België tegen Japan al snel op voorsprong, maar de Rode Duivels slikten daarna nog drie goals. Volgens de winger van Everton werden er te veel fouten gemaakt.

Sander De Graeve in Brussel

Mirallas scoorde één van de makkelijkste goals uit zijn carrière. "Wanneer Lukaku diep ging heb ik er alles uitgeperst om te volgen. Die verdediger stond wat te slapen en daardoor kon ik de bal binnentikken." De overwinning leverde het uiteindelijk niet op.

"We hebben als ploeg veel te veel fouten gemaakt. Niemand heeft zijn defensieve werk echt goed opgeknapt, we gaven Japan veel te veel ruimte. We hadden nochtans de kansen om hier te winnen, maar we waren echt niet efficiënt genoeg." Deze twee wedstrijden waren alvast een negatieve afsluiter van een knappe campagne.

Voor het WK maakt hij zich nog geen zorgen. "Dit had nog niets met het WK te maken, er zijn nog zeven maanden tot Brazilië. Gelukkig zijn we nu wel gewaarschuwd. Twee matchen in eigen huis verliezen, daar hadden we ons niet aan verwacht. We zijn erg teleurgesteld."

Nu wacht Mirallas de derby tegen Simon Mignolet. "We zitten morgen op dezelfde vlucht terug naar huis. We hebben er wel al wat over gepraat. Alles is mogelijk in een derby. We spelen thuis, dat zal in ons voordeel spelen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties