Twente zet zich mee aan kop in de Eredivisie

Joris De Wolf

FC Twente heeft op de vijftiende speeldag in de Eredivisie geen steek laten vallen op het veld van Roda JC. De Tukkers wonnen met 1-2 en staan daardoor samen met Vitesse aan de leiding in Nederland.

De thuisploeg kwam vijf minuten voor de rust op voorsprong. Guus Hupperts verschalkte de bezoekende doelman met een rake kopbal.  Voor de rust was Twente nog twee keer dicht bij de gelijkmaker, maar Kurto hield zijn netten schoon.

Na de pauze kwam Twente gemotiveerder uit de kleedkamer. Twintig minuten voor tijd was het eindelijk raak. Castaignos maakte er op aangeven van Youness Mokhtar 1-1 van. Voor Castaignos is het zijn achtste doelpunt van het seizoen. Tien minuten later was het opnieuw raak voor de Tukkers. Promes scoorde het winnende doelpunt. In de absolute slotfase trof Roda JC nog de paal.

Twente ontsnapte en staat door deze overwinning samen met Vitesse op kop in de Eredivisie. Ajax en Vitesse komen later dit weekend nog in actie en kunnen die koppositie weer helemaal veroveren.