Diego Costa blijft scoren, Atlético legt druk bij Barcelona

Joris De Wolf
| 1 reacties

Atlético Madrid heeft op de vijftiende speeldag in de Primera Division geen steek laten vallen op het veld van Elche. Thibaut Courtois en co wonnen met 0-2. Door deze overwinning voeren de Madrilenen de druk op bij Barcelona en Real die later dit weekend nog in actie komen.

In een goed opgaande eerste helft viel er geen doelpunt. Pas op het uur was het een eerste keer prijs voor de bezoekers. Koke scoorde het openingsdoelpunt.

Tien minuten later was het opnieuw raak voor de Madrilenen. De onvermijdbare Diego Costa ramde de bal voorbij doelman Manu Herrera. Voor Diego Costa al zijn vijftiende van het seizoen. Bij Atlético stond Courtois naar goede gewoonte 90 minuten tussen de lijnen. Toby Alderweireld daarentegen mocht 90 minuten de wedstrijd volgen van op de bank.

Atlético komt door deze overwinning op gelijke hoogte met leider FC Barcelona. De Catalanen spelen zondag wel nog hun wedstrijd op het veld van Athletic Bilbao. Real Madrid neemt het vanavond nog op tegen Real Valladolid.