Waarom het niet verwonderlijk is dat Houben voor behoud play-offs pleit

Caroline Tonnelier
| 15 reacties
Waarom het niet verwonderlijk is dat Houben voor behoud play-offs pleit
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Herbert Houben pleit in Het Laatste Nieuws voor het behoud van het huidige systeem van de play-offs. Volgens de voorzitter van Genk is wie aan het einde van het seizoen de titel binnenhaalt in het huidige systeem, altijd de terechte kampioen.

Er zijn slechts weinig voorstanders te vinden voor de play-offs, zeker met de halvering van de punten, maar de Genk-voorzitter is dus een van de weinigen die de huidige competitievorm wil behouden. Echt verwonderlijk is dat misschien niet, want er zijn slechts weinig ploegen die al zoveel voordeel haalden uit de play-offs als de Limburgers.

Elfde, maar toch Europees via play-off 2

Het systeem werd ingevoerd in het seizoen 2009-2010. Niet meteen een topjaar voor Genk, want in de reguliere competitie eindigde het na een kwakkelseizoen slechts elfde. In play-off 2 deden de Limburgers het wel uitstekend en uiteindelijk sleepten ze na een dubbel duel met de buren van STVV nog Europees voetbal uit de brand.

Het volgende seizoen ging Genk op zijn elan door, met een mooie tweede plaats aan het einde van de reguliere competitie als resultaat. Na een uiterst spannende campagne in play-off 1 kroonde het zich uiteindelijk tot kampioen tijdens een rechtstreeks duel met concurrent Standard.

Alleen vorig seizoen geen voordeel behaald

In 2011-2012 eindigde Genk vijfde in de reguliere competitie. Opnieuw deden Vossen en co het goed in de play-offs en uiteindelijk wonnen ze nog twee plaatsjes. Alleen vorig seizoen kon KRC geen winst halen uit de huidige competitievorm. Na dertig speeldagen stonden de Limburgers nog derde, maar uiteindelijk zakten ze nog weg naar de vijfde stek. Intussen was het Europees ticket echter al binnengehaald dankzij bekerwinst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties