Interview Zukanovic: "Gent gaf me te weinig verlof"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 3 reacties
Zukanovic: "Gent gaf me te weinig verlof"
Foto: © SC

Eind augustus viel Ervin Zukanovic uit met een blessure waarvan hij zelf eerst dacht dat het hem drie weken aan de kant zou houden. Drie maand later ligt de centrale verdediger van AA Gent nog steeds in de lappenmand, een frustrerende zaak voor de Bosniër.

Door Sander De Graeve

Des te meer omdat hij het niet gewend is geblesseerd te zijn. Zelf dacht hij amper drie weken buiten strijd te zijn. "Toen ik hoorde dat de coach (Fernandez, nvdr.) zei dat het meer dan een maand zou duren, werd ik zelfs kwaad. Ik was nog nooit geblesseerd, toch niet voor lange tijd. De ervaring die ik nu heb zal me helpen in mijn carrière."

De verdediger kwam al enkele keren dicht bij zijn terugkeer en reisde meer dan een maand geleden zelfs af naar de nationale ploeg. "Ik had het gevoel dat ik bijna opnieuw fit was. Het was ook gepland dat het maar zes tot acht weken ging duren. Ik dacht dus dat het wel over zou gaan. Niet dus, na één wedstrijd (die hij niet speelde) nam ik de beslissing om terug naar Gent te keren."

"Ik wil volledig fit zijn eer ik terug op het veld sta"

Nu wil hij geen risico's meer nemen. "Wanneer ik geen pijn meer voel, zal ik er snel staan. Ik wil echter niet terugkomen voor de pijn voor de volle honderd procent weg is. Wanneer je pijn voelt kan je je ook niet volledig concentreren op de wedstrijd. Als ik dan slechte prestaties neerzet zal iedereen zeggen: 'Wat scheelt er met Zuka?' Neen, ik wil volledig fit zijn eer ik terug op het veld sta."

Een groot deel van de trainingen zou hij mee kunnen afwerken, maar bij enkele onderdelen ondervindt hij nog steeds dezelfde pijn. "Ik zou met de groep kunnen trainen, maar ik heb problemen bij het trappen. Ik kan lopen en tackelen, maar voel pijn bij het trappen."

"Ik zal het niet meer accepteren"

Volgens Zukanovic kreeg hij te weinig rust in het tussenseizoen en ligt dat aan de grond van zijn blessure. "Ik had een heel lang seizoen achter de rug met veel wedstrijden. Deze zomer speelde ik nog kwalificatiewedstrijden. Na een kleine twee weken rust begon alweer de voorbereiding met Gent. Dat was te vroeg."

Het is iets wat de centrale verdediger niet meer zal toelaten. "Ze gaven me niet meer vakantiedagen, maar dat zal ik niet meer accepteren. Mijn lichaam heeft het nodig om meer dan drie weken te rusten tussen de seizoenen. Iedereen kon het zien in het begin van het seizoen, het was een andere Zuka."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties