Hazard ster bij Chelsea, Lukaku en Mirallas winnen op Old Trafford

Leander Mespreuve
| 47 reacties

Over het kanaal stond vanavond de veertiende speeldag in de Premier League op het programma. Hazard etaleerde zijn klasse bij een winnend Chelsea: twee doelpunten en een assist. Ook Arsenal en Liverpool wonnen hun wedstrijd. Manchester United verloor thuis van Everton.

Indrukwekkende Hazard

Chelsea heeft vanavond een moeizaam maar verdiende overwinning geboekt op het veld van Sunderland. De gevierde man bij ‘The Blues’ was onze Rode Duivel Eden Hazard. Eerst schotelde hij Frank Lampard de gelijkmaker voor, nadat het tegen een vroeger tegentreffer was aangelopen. Even later trapte Hazard zelf het leer enig mooi voorbij een kansloze doelman Mannone.

In de tweede helft bracht O’Shea de thuisploeg opnieuw langszij, maar Hazard bewees nog maar eens dat hij van goudwaarde is voor Mourinho. Dit keer was Lampard de aangever en Hazard de afwerker. Bardsley zorgde met een own-goal voor 2-4, maar zette even later zijn foutje recht: 3-4. Verder kwam Sunderland niet meer. Dankzij de overwinning blijft Chelsea in het spoor van leider Arsenal.

Arsenal zelf kende een eenvoudig avond tegen Hull City. Bendtner, opnieuw vanonder het stof gehaald door Wenger, opende de score na twee minuten. Ozil bezegelde vlak na rust het lot van de bezoekers: 2-0. Vermaelen bleef 90 minuten op de bank.

Suarez de gevierde man

Ook Liverpool kende een eenvoudige avond. Het versloeg met sprekend gemak Norwich met 5-1. De grote man bij Liverpool was Luis Suarez met 4 doelpunten. Mignolet moest zich een keer omdraaien, een doelpunt van Johnsen.

Lukaku geeft assist voor enige doelpunt

De verrassing van de avond kwam van uit Manchester. Everton won dankzij een laat doelpunt van Oviedo bij het Manchester United van Rode Duivel Marouane Fellaini. De assist bij het doelpunt kwam van Romelu Lukaku. Bij United speelde Fellaini de hele wedstrijd, Januzaj kreeg een half uur van coach David Moyes. Bij Everton speelde Lukaku de volledige wedstrijd, Mirallas kreeg een applausvervanging in de blessuretijd.

Bij een winnend Tottenham enkel Jan Vertonghen in de basis. Nacer Chadli viel twintig minuten voor tijd in en zorgde mee voor de ommekeer. Chiriches en Holtby maakten de openingstreffer van Dejagah ongedaan in het laatste kwartier. Dembele keek geblesseerd toe vanuit de tribune.

Rentree Kompany bij winnend City

Vincent Kompany stond na een lange afwezigheid opnieuw in de basis bij Manchester City. Het inspireerde de ploeg, want al na negen minuten bracht Agüero de bezoekers op voorsprong. Yaya Touré bezorgde met een doelpunt voor en eentje na rust voor een comfortabele 0-3 voorsprong. Even leek het nog mis te gaan toen doelman Pantilimon de bal in eigen doel werkte en Anichebe zowaar voor de 2-3 zorgde. Gelukkig voor City en aanvoerder Kompany bleef het daarbij.

Aston Villa ten slotte boekte een belangrijke driepunter op het veld van revelatie Southampton. Benteke viel in de tweede helft in voor Kozak.