Wilmots weert vrouwen van WK: "Iedereen blijft thuis, dat is beter"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 9 reacties
Wilmots weert vrouwen van WK: "Iedereen blijft thuis, dat is beter"
Foto: © SC

Het oefenprogramma van de Rode Duivels in aanloop naar het WK in Brazilië krijgt stilaan vorm. Marc Wilmots is echter ook al bezig met het voorbereiden van het toernooi op zich. Zo wil de bondscoach geen spelersvrouwen en kinderen zien.

De bondscoach heeft nare herinneringen aan het WK in 1994 en is daarom duidelijk. “De spelers moeten zich in alle rust voorbereiden. Als de vrouwen en familie afkomen, is dat niet mogelijk, dat is gebleken in 1994 in Amerika. Toen liepen er allerlei dingen fout, vliegtuigen die gemist werden, waardoor spelers niet wisten waar hun vrouwen zaten en ongerust werden.”

“Dat wil ik niet meer. Iedereen blijft thuis, dat is beter”, vervolgt Wilmots in Gazet van Antwerpen. “Wij gaan naar daar om te werken. Een WK is geen vakantie, die moet je nadien nemen. We hebben zo hard gewerkt om er te geraken, dan moet je niet gaan klagen dat je je vrouw even niet ziet.”

"Tot de halve finale wil ik niemand zien"

Als de Rode Duivels echter ver geraken in het toernooi, wil Wilmots toch een toegeving doen. “Als we het lang uitzingen, dan zal ik bekijken wat mogelijk is. Maar tot de halve finale wil ik niemand zien.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties