Premier League: Toppers laten geen steken vallen

Caroline Tonnelier
| 8 reacties

De toppers lieten geen steken vallen vanmiddag in de Premier League. Arsenal, Liverpool en Chelsea pakten de drie punten. Everton kwam niet verder dan een gelijkspel op het veld van Stoke City.

Liverpool-Hull 2-0

Bij de thuisploeg stond Mignolet onder de lat en was het uitkijken naar de terugkeer van Gerrard, die terug fit was na een hamstringblessure maar wel op de bank startte. Aan de pauze leidde de thuisploeg met het kleinste verschil dankzij een treffer van Agger. De onvermijdelijke Luis Suarez verdubbelde in de tweede helft de voorsprong voor The Reds.

Southampton-Chelsea 0-3

Chelsea behaalde een vlotte zege bij Southampton. De Londenaars, met Hazard in de basis, moesten wel een uur wachten op de bevrijdende treffer. Het was Torres die de score opende voor de ploeg van Mourinho. Willian en Oscar zorgden uiteindelijk nog voor de ruime 0-3 zege.

Arsenal-Cardiff 2-0

Het door blessures geteisterde Arsenal van Arsène Wenger leek lang op weg naar een scoreloos gelijkspel tegen Cardiff. Met Thomas Vermaelen opnieuw op de bank slaagden The Gunners er pas in de absolute slotfase in om afstand te nemen van Cardiff City.  Bendtner en Walcott bezorgden Arsenal uiteindelijk een 2-0 zege.

Stoke City-Everton 1-1

Everton, met Lukaku en Mirallas in de basis, kende een lastige namiddag op het veld van Stoke City. Een bedrijvige Mirallas trof in de eerste helft twee keer het doelkader en kort na de pauze kregen The Toffees het deksel op de neus. Assaidi opende de score. In de slotminuut sleepte Baines dankzij een penaltytreffer toch nog een verdiend punt uit de brand voor Everton.

Sunderland-Aston Villa 0-1

Christian Benteke maakte zijn wederoptreden in de basis bij Aston Villa. De Rode Duivel zag een kopbal gekeerd worden van de lijn, maar mocht toch de overwinning vieren op het veld van Sunderland. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam op naam van Agbonlahor.