De zaak Dan Mori: een aanfluiting in tijden van respect

De zaak Dan Mori: een aanfluiting in tijden van respect
Foto: © SC

Het was een klein berichtje eerder deze week in de Nederlandse pers: Dan Mori mag Abu Dhabi niet binnen. Reden? Zijn afkomst. In tijden van respect en anti-racisme slogans op de voetbalvelden een kleine aanfluting.

Dan Mori komt uit Israël en mocht daardoor Abu Dhabi niet binnen, toen hij met zijn team Vitesse daarheen wou gaan voor de winterstage. Op zich al een vreemde beslissing van een land om iemand op basis van zijn afkomst de toegang te weigeren voor een evenement van de UEFA (een toernooi met een aantal Duitse teams in Abu Dhabi). 

Maar de bal ging pas echt aan het rollen door de reactie van Vitesse: geen reactie. Zij reisden gewoon naar Abu Dhabi zonder Mori en steunden zo hun speler niet.

No to Racism?

Iedereen die iets te zeggen had in sportief of politiek Nederland laakte het gedrag van de club.En vandaag ook hoofdsponsor Menzis. Zij willen publieke excuses van Vitesse omtrent de zaak. Dat schreef de verzekeraar ook in een statement:

"Een van de redenen dat Menzis betaald voetbal sponsort, is dat voetbal mensen in beweging brengt en mensen in de samenleving bij elkaar brengt, ongeacht ras, geloof, geaardheid en huidskleur. Voetbal draait om teamgeest, samen winnen en verliezen." 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties