Geen Belg in 'Team van het Jaar' van de UEFA

Koen Donvil
| 20 reacties
Geen Belg in 'Team van het Jaar' van de UEFA
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ook de Europese Voetbalbond heeft zijn 'Team van het Jaar' bekendgemaakt. Daarin is er geen plaats voor een Belg. Heel opvallend is ook dat Lionel Messi ontbreekt in het team dat gekozen werd door 6,3 miljoen mensen uit meer dan 200 landen.

Met Vincent Kompany en Thibaut Courtois waren er nochtans 2 Belgen genomineerd om een plaatsje te verzilveren in het team. Mensen konden stemmen via de website van de UEFA. Het ontbreken van Barça-ster Lionel Messi doet alleszins de wenkbrauwen fronsen. Van FC Barcelona werd zelfs geen enkele speler geselecteerd, in tegenstelling tot het FIFA-Team, waar de Catalanen zelfs hofleverancier waren met 4 spelers.

In doel werd gekozen voor Manuel Neuer van Bayern München. Hij krijgt in de verdediging steun van zijn ploegmakkers Philipp Lahm en David Alaba. De defensie wordt vervolledigd door Thiago Silva van PSG en Sergio Ramos van Real Madrid.

Met Marco Reus van Dortmund en Franck Ribéry van Bayern staan er nog 2 spelers uit de Bundesliga op het middenveld. Ook Mesut Özil (Arsenal) en Gareth Bale (Real Madrid) hebben daar hun plaats. In de aanval tenslotte werd gekozen voor Cristiano Ronaldo van Real en Zlatan Ibrahimovic van PSG.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties