"Stad Waregem moet atmosfeer in Regenboogstadion toch ook zien?"

"Stad Waregem moet atmosfeer in Regenboogstadion toch ook zien?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het is een beetje een vreemde situatie. Aan de Gaverbeek heerst enkel nog drukte rond Thorgan Hazard, terwijl een wedstrijd tegen Racing Genk toch belangrijk is met oog op play-off I en de eventuele Europese plaatsen. "We zijn het al gewoon", aldus Olafur Skúlason.

Aernout Van Lindt in Waregem

De IJslander van Zulte Waregem blijft er bijzonder rustig onder. Of de 'zaak Hazard' weegt op de spelers? "Ach, we zijn het al gewoon. Iedereen leest de kranten. Als er een transferperiode is, zijn er altijd speculaties. Wij hebben daar geen enkele vat op."

Hoe was de eindejaarsperiode en de stage?

Skúlason: "Mentaal en fysiek ben ik goed uitgerust. Ik heb er een goede reis opzitten in Portugal, dat was heel leuk rond eindejaar. En ook de stage verliep vlot. Nu moeten we de focus leggen op de wedstrijd tegen Racing Genk, want zij staan ook in de top-6. We zullen op onze hoede moeten zijn."

Racing Genk doet het de laatste weken niet echt goed. Nu liggen ze ook uit de Beker?

"Ze hebben nog Europees voetbal in handen en in de Beker had het ook de andere kant kunnen uitgaan. Ze hebben het - net als wij - fysiek wat lastig gehad, omdat ze weinig hebben geroteerd in het drukke programma van voor de winterstop. Maar we moeten vooral naar onszelf kijken en het jaar goed starten."

"Die match winnen zou goed zijn. De match zal gelijk op gaan waarschijnlijk. We hebben een goede voorbereiding gehad en hopelijk hebben we lessen geleerd uit de laatste vijf minuten tegen Cercle Brugge. Dat was een accidentje."

En door te winnen ook de goede thuisreputatie behouden?

"We moeten trots zijn op onze prestaties in eigen huis, dat klopt. We moeten daar aan blijven werken en er het maximale uithalen."

Als je speelt in het Regenboogstadion, is er altijd een atmosfeer. Die ontbrak toch wat in Brugge?

"We hebben hier een geweldig veld en geweldige supporters. In Brugge is het veld iets minder en bovendien was de sfeer er niet. De stad moet die atmosfeer hier aan de Gaverbeek toch ook zien? Ik hoop dat zij er samen met de club uitkomen om er zo snel mogelijk voor te zorgen dat we Europees kunnen spelen in eigen huis."

"We gaan voor die Europese kwalificatie"

Over Europees spelen gesproken. Een vierde plaats in de competitie, de halve finale van de Beker, ... het is ook dit seizoen mogelijk.

"We gaan voor die play-off I en ook voor de halve finale in de Beker. Beide zijn even belangrijk. Natuurlijk willen we iets halen en een prijs pakken. Opnieuw naar Europa zou leuk zijn, we gaan voor die Europese kwalficatie."

Om die ambities waar te maken zal er mogelijk toch nog wat versterking moeten bijkomen? De club lijkt verzwakt met het vertrek van Habibou en Malanda ...

"We zullen wat moeten aanpassen. Ik ben er vrij zeker van dat de club ook naar de nodige vervangers zoekt. We zijn sterk de transfermercato ingegaan en ik geloof er in dat we er ook sterk zullen uitkomen."

"Fuzz rond Thorgan moet eens stoppen"

Door het vertrek van Malanda zijn jouw speelkansen groter geworden. Je zei wel altijd dat je graag goede concurrentie hebt? 

"Junior is een heel goede speler. Dat hij weg is, is voor het team niet goed. Wie goed speelde, moest blijven staan. Daar ben ik altijd open over geweest. Met N'Diaye, Kums en mezelf is er nog steeds concurrentie. Niemand is zeker van zijn plaats, dat is goed."

En wat als Thorgan Hazard alsnog vertrekt? Anderlecht lijkt tot op het einde alles op alles te zetten en zo zou je hem ineens op 31 januari alsnog kwijt kunnen zijn en geen vervanger meer kunnen aantrekken.

"Die fuzz rond Thorgan moet eens stoppen. Chelsea, Zulte Waregem en Anderlecht moeten een tijdlijn zetten, zodat iedereen nog een oplossing kan zoeken als er iets zou gebeuren. Maar ik maak me niet echt zorgen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties