Gillet complimenteert: "Waarom zat Van den Brom niet bij Coach van het Jaar?"

Gillet complimenteert: "Waarom zat Van den Brom niet bij Coach van het Jaar?"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Guillaume Gillet en maats wonnen de strijd om het middenveld. Club Brugge kwam amper aan kansen en Anderlecht sprong efficiënt met de zijne om. Een revanche voor vorige week én voor de 4-0 in Brugge.

Johan Walckiers in Anderlecht

"We hadden verschillende redenen om revanche te nemen, maar we hebben gewoon gedaan wat we moesten doen", zei Gillet. "Heel de ploeg heeft als een blok gestreden. We hadden ook maar één doel: de drie punten. Aangezien Standard gewonnen had, waren we gewaarschuwd. Maar we moeten niet te veel naar voor of naar achter kijken. Gewoon elke match proberen te winnen."

De 1-0 van Mitrovic was er eentje met een buitenspelgeur van Gillet zelf. "Ja, dat weet ik niet. Maar goed, als het zo is, is het zo. De scheidsrechter heeft het niet gezien. Er zijn ook al beslissingen in ons nadeel genomen. Psychologisch viel die goal wel op het juiste moment. We hebben meer ruimte gekregen in de tweede helft."

Gillet was ook lovend voor Van den Brom die Najar naast hem zette. Wat ook een goede tactische beslissing bleek te zijn. "Een heel goede keuze, want Andy speelde een heel sterke wedstrijd. Dat deed de match in ons voordeel kantelen. Ik begrijp ook niet waarom onze coach niet bij de topdrie was voor Coach van het Jaar. Hij heeft toch al genoeg bewezen? Vandaag weer..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties