Chris Janssens reageert: "Ik wil dat de waarheid bekend is"

Chris Janssens reageert: "Ik wil dat de waarheid bekend is"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Chris Janssens heeft het moeilijk met de berichtgeving die vandaag rond zijn persoon verschenen is. De ex-trainer van Aalst wil dat de waarheid geweten is: "Ik ben zelf opgestapt omdat ik met bepaalde zaken niet meer om kon", vertelde Janssens ons.

Janssens belde ons zelf op als reactie op de woorden van zijn voormalige voorzitter, Frank De Roose. Die liet uitschijnen dat de recente 2 op 15 de reden was dat Janssens de club verliet. "Zal ik de cijfers eens geven? De laatste achttien wedstrijden wonnen we zeven keer, speelden we zeven keer gelijk en verloren we vier keer", doet Janssens zijn verhaal. "Die 2 op 15 heeft niets te maken met mijn opstappen. En dat wil ik duidelijk maken: ik ben zelf opgestapt. Ik wou eerst niets zeggen, maar toen zag ik titels als: 'Janssens moet zijn biezen pakken' en de reactie van de voorzitter. En nu moet ik mezelf toch verdedigen."

"Spelers niet betaald"

Voor Janssens speelden er extrasportieve redenen mee. "Als je uw spelers niet meer kan motiveren omdat ze niet betaald worden... Wat moet je dan doen? Als je spits in de cel zit en je geen transfers kan doen door dat verbod... Dan heb ik gezegd: hier ga ik mee stoppen. Ik wil dat de waarheid bekend is. Als je elke dag het geklaag van je spelers moet horen dat ze geen geld meer hebben, dan stopt het voor mij."

Janssens wil dus duidelijk maken dat de recente resultaten er niets mee te maken hebben. "De problemen die ik hier omschreven heb, zijn de enige reden waarom ik vertrokken ben. Ik had gezegd dat ik weg wou aan het einde van het seizoen, maar we kwamen tot een overeenkomst om onmiddellijk te stoppen. Ik kan er echter niet mee leven dat ik door het slijk gehaald word. Als heel die situatie er niet geweest was, was ik zeker gebleven. Ik ben geen vertrekker. Ik zat vijf jaar bij Lokeren, drie bij Westerlo en drie bij Lierse. Ik ben een blijver, maar zo ging het niet meer." (JW)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties