Negen Anderlechtenaars bereiken volgende ronde Viareggio Cup

Negen Anderlechtenaars bereiken volgende ronde Viareggio Cup
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Anderlecht stoot door naar de volgende ronde van de Viareggio Cup, maar dat ging niet zonder slag of stoot. Paars-wit kwam wel op voorsprong tegen Palermo, maar eindigde de match met negen. De jonge garde van René Peeters plaatst zich als beste tweede.

Na winstpartijen tegen Napoli en Leichardt moest Anderlecht vrede nemen met een gelijkspel tegen Palermo, dat daardoor groepswinnaar wordt. Anderlecht kon tegen de Italianen wel als eerste scoren via Soumaré, die ook al de drie doelpunten tegen Leichardt voor zijn rekening had genomen. In de slotfase kwam paars-wit echter zwaar onder druk te liggen.

In de slotfase kreeg eerst Haagen rood voor een kopstootbeweging richting tegenstander en even later moest ook Matthys van het veld met rood, al weet nog steeds niemand waarom. Palermo kreeg wel een penalty en zette die ook om waardoor zij als groepswinnaar doorstoten. Met zeven punten is Anderlecht één van de twee beste tweedes. Met drie rode kaarten is het wel de vraag wie René Peeters uit zijn broekzak moet vissen om de volgende wedstrijd te gaan spelen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties