Daems over contractverlenging: "België was geen optie"

Timothy Collard
Timothy Collard
| 7 reacties
Daems over contractverlenging: "België was geen optie"
Foto: © SC

Filip Daems zette woensdagmorgen zijn krabbel onder een nieuw contract bij Borussia Mönchengladbach. De linksachter speelt sinds 2004 voor Gladbach en aarzelde dan ook niet om bij te tekenen. "Dit was geen moeilijke keuze voor mij", zo zegt hij aan Voetbalkrant.com.

Daems draagt inmiddels al tien jaar het shirt van Borussia Mönchengladbach en daar lijkt geen verandering meer in te komen. “We hebben de gesprekken kort na Nieuwjaar aangevat. Dat waren rustige gesprekken en we kwamen eigenlijk al heel snel tot een overeenkomst.

"Ik wilde graag langer blijven en dat gevoel was wederzijds. Op mijn leeftijd (Daems wordt dit jaar 36, nvdr.) is het heel mooi om een contractverlenging te tekenen in de Bundesliga. Maar het is niet zo dat Gladbach me dit gunt omwille van mijn staat van dienst voor de club. Ze rekenen hier nog op mij en ik wil tonen dat ik het niveau nog steeds aankan.”

"Mijn voorkeur ging van in het begin uit naar een langer verblijf in Duitsland"

De 8-voudige Rode Duivel begon zijn carrière bij Lierse, maar aan een terugkeer naar de Belgische competitie heeft Daems naar eigen zeggen niet gedacht. “Neen, ik heb niet nagedacht over een terugkeer naar België. Mijn voorkeur ging van het begin af aan uit naar een langer verblijf in Duitsland en het was dan ook fijn toen ik hoorde dat de club langer met mij door wilde.”

Daems tekende bij tot het einde van volgend seizoen, maar weet nog niet of hij zijn voetbalschoenen dan aan de haak zal hangen. “Ik bekijk dat van jaar tot jaar en zal volgend seizoen wel zien hoe ik me voel. Maar waarom zou ik stoppen als ik me nog steeds goed voel?”, besluit de verdediger.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties