Frankfurt brengt Porto in een lastig parket

Manuel Gonzalez
| 1 reacties

Porto heeft op eigen terrein 2-2 gelijkgespeeld tegen het Duitse Eintracht Frankfurt. De Portugezen kwamen nochtans twee doelpunten voor, maar met de Duitsers ben je nooit klaar. Met twee goals buitenshuis sleepten ze nog een gelijkspel uit de brand.

Opvallend nieuwtje bij het bekijken van het wedstrijdblad. Er was geen sprake van onze landgenoot Steven Defour. De Rode Duivel was door de coach niet opgenomen in de selectie. Dat mag je toch een verassing noemen, zeker op basis van de laatste maanden.

Balvirtuoos Quaresma

In de eerste helft was Porto de betere ploeg. De Portugezen hadden meer dan 60% balbezit. Ze kregen een paar kansen, maar ze moesten lang wachten op een doelpunt. Dat viel er dan toch in de slotfase van de eerste helft. Balvirtuoos Quaresma bracht zijn ploeg in de 44ste minuut verdiend op voorsprong. Met 1-0 op het scorebord gingen beide ploegen thee drinken.

Na de pauze bleef Porto de betere ploeg. Twintig minuten voor tijd zagen ze dat het overwicht resulteerde in een tweede goal. Nu was het Varela die in de 68ste minuut de netten deed trillen. De wedstrijd leek nu wel gespeeld. Maar je kent het cliché over de Duitsers natuurlijk. Ook nu bleek dat te kloppen.

Sandro verschalkt eigen keeper

Joselu bracht Frankfurt vier minuten later terug in de wedstrijd. Hij maakte de aansluitingstreffer voor de nummer twaalf uit de Bundesliga. En niet veel later stond het zelfs weer gelijk. Porto-speler Alex Sandro verschalkte zijn eigen doelman. 2-2 en dat had waarschijnlijk niemand verwacht. Het is een harde domper voor de Portugese topclub.

Met een 2-2-stand op het bord beëindigde de scheidsrechter de wedstrijd. Daar zal vooral Porto kwaad om zijn. Want in een paar minuten tijd geven ze een 2-0-voorsprong uit handen. Bij Frankfurt mogen ze nu volop dromen van de kwalificatie.