Tottenham-Belgen door na spectaculaire comeback

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 13 reacties
Tottenham-Belgen door na spectaculaire comeback
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tottenham Hotspurs heeft zich na een fantastische comeback alsnog geplaatst voor de volgende ronde van de Europa League. Het won de partij met 3-1 en dat volstaat voor kwalificatie. De heenwedstrijd verloor het nog met 1-0 tegen Dnipro Dnipropetrovsk.

Tottenham deed een hele slechte zaak in de heenwedstrijd tegen Dnipro Dnipropetrovsk. In Oekraïne gingen de Engelsen met 1-0 onderuit. Op White Hart Lane moest de ploeg van Dembele, Chadli en Vertonghen orde op zaak stellen.

Kwalificatie ver weg voor Spurs

Toch slaagden de Spurs er niet in te scoren in de eerste helft. Na de pauze leek de kwalificatie voor Dembele, Vertonghen en Chadli heel ver weg. Met een kopbal in de 47ste minuut bracht Roman Zozulya de bezoekers op voorsprong: 0-1 voor Dnipro.

Tottenham ging zich natuurlijk niet zomaar neerleggen bij de uitschakeling. Tien minuten na de openingstreffer van de Oekraïners maakte Eriksen met een vrije trap gelijk. De Engelsen hadden nu nog steeds twee goals nodig om zich alsnog te kwalificeren.

3 goals in dertien minuten

Met nog een halfuur te spelen moest Dnipro met tien man verder. Zozulya kreeg rood na het betere acteerwerk van Jan Vertonghen. Alsof dat nog niet erg genoeg was, kwam Tottenham ook nog 2-1 voor via Adebayor. Nu hadden the Spurs nog maar een doelpuntje nodig om zich te plaatsen. Niet veel later werd het dan ook 3-1. Het was weer de Togolees die de netten deed trillen.

Bij Tottenham stonden Rode Duivels Moussa Dembele en Jan Vertonghen weer in de basis. Voor Nacer Chadli was er geen plek in het basiselftal. Hij startte op de bank. Door de 3-1-winst mogen onze drie landgenoten een ronde  verder in Europa.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties