Vergeten Belgen in Nederland
bart ver elst
| 2 reacties
Vergeten Belgen in Nederland

Er was een tijd dat veel Nederlanders, denk maar aan Boskamp en Rensenbrink, ervoor kozen om in België te komen voetballen. Nu maken Belgen vaak de omgekeerde beweging. Wij zochten voor u vijf Belgen op die momenteel in Nederland spelen, maar die men soms wel eens durft te 'vergeten'.

Yves De Winter

Yves De Winter is momenteel reservedoelman bij AZ Alkmaar, waar hij tot op heden nog geen enkele wedstrijd in de competitie speelde. De ondertussen 26-jarige doelman maakte zijn debuut bij Westerlo als 19-jarige jonkie. Op zijn 20e werd hij eerste doelman bij Westerlo en als gevolg van zijn prestaties mocht hij als derde doelman mee met de beloften naar de Olympische Spelen in Peking. In het seizoen 2011-2012 vertrok De Winter naar De Graafschap. Daar speelde hij een sterk seizoen waardoor AZ hem in de gaten kreeg. Momenteel is De Winter dus al twee jaar reservedoelman in Alkmaar.

Jonas Ivens

Jonas Ivens doorliep de jeugdreeksen bij SK Beveren. Hij kwam er in het seizoen 2003-2004 in de A-kern terecht, waar hij vier keer mocht spelen dat seizoen. Na dat jaar ging Ivens naar tweedeklasser Deinze, waar hij na twee seizoenen werd opgemerkt door KV Mechelen, dat toen nog in tweede klasse speelde. Het eerste jaar met KV Mechelen zorgde Ivens en co meteen voor de promotie. Na drie seizoenen Mechelen in eerste klasse transfereerde de momenteel 29-jarige Ivens naar Groningen, waar hij zijn eerste seizoen basisspeler was. Twee jaar erna kwam Ivens minder aan spelen toe en werd hij verhuurd aan de club waar het voor hem begon: Waasland-Beveren. Ook dit seizoen wordt Ivens door Groningen verhuurd, maar deze keer aan RKC Waalwijk. Ook hier lukt het niet om een certitude te zijn in de vaste basiself.

Sepp De Roover

De Roover begon met voetballen in Geel. Op zijn 17 jaar mocht hij reeds debuteren bij de A-ploeg van Geel. PSV merkte hem al snel op en gaf hem een contract. De rechtsachter vertoefde drie jaar bij PSV maar kwam er niet aan spelen toe, dus werd hij uitgeleend aan FC Eindhoven. Daar speelde De Roover alle wedstrijden en een heel goed seizoen. Sparta Rotterdam meldde zich aan bij PSV en het jaar erna ging De Roover in Rotterdam voetballen. Daarna speelde hij nog twee seizoenen bij Groningen om erna van het Belgische voetbal te proeven bij Lokeren. Ook daar speelde de rechtsback twee seizoen alvorens weer naar Nederland te gaan. Sinds 2012 speelt de ex-Rode Duivel (De Roover speelde twee oefenwedstrijden mee) voor NAC Breda, waar hij momenteel nog altijd speelt.

Davy De Beule

De Beule kwam als 11-jarige bij de jeugd van Sporting Lokeren terecht. Hij groeide er door tot de eerste ploeg en maakte al snel zijn debuut. Tussen 1998 en 2004 speelde hij voor Lokeren, waar hij in zijn voorlaatste seizoen werd verkozen tot ‘Jonge Profvoetballer van het Jaar’. Na het weigeren van een contractverlenging en heel wat problemen daarrond trekt De Beule naar AA Gent. Hij vertoefde daar vier jaar maar kwam het laatste seizoen er niet meer veel aan spelen toe, waardoor hij in januari 2009 voor een half jaar aan Kortrijk verhuurd werd. Het seizoen daarna trok De Beule naar Kerkrade, waar hij tot nu toe nog steeds voor Roda JC uitkomt en het contract van de 33-jarige middenvelder in juni afloopt.

Martijn Monteyne

Monteyne doorliep de jeugdreeksen bij Roeselare, waar hij ook mocht debuteren in de hoofdmacht. Zes seizoenen, waarvan twee op het hoogste niveau, speelde hij er als basisspeler alvorens in het seizoen 2006-2007 naar Germinal Beerschot te vertrekken. Zijn oudere broer Pieterjan zat op dat moment reeds in Beerschot te voetballen. Na vier jaar op het Kiel ging hij proeven van het Nederlandse voetbal. Hij tekende, net als Davy De Beule, een contract bij Roda JC waar hij momenteel nog steeds speelt. Pieterjan speelt tot op heden bij Bergen, de rode lantaarn in onze competitie.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Ontvang het voetbalnieuws van jouw favoriete ploeg per mail

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties