Reactie Mirallas teleurgesteld: "Vergaten de 3-0"

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 11 reacties
Mirallas teleurgesteld: "Vergaten de 3-0"
Foto: © SC

België leek gisteravond lange tijd op een knappe zege af te stevenen, maar Ivoorkust kwam in extremis toch nog langszij. Kevin Mirallas werd bij een 2-0 stand gewisseld en baalde achteraf als een stekker.

Sander De Graeve in Brussel

"We deden eerst alles goed. We forceerden de openingen en konden de voorsprong naar twee goals brengen, maar daarna ging het mis. In die laatste minuten was er geen pressing meer. We mogen blij zijn dat het nu gebeurde en niet op het WK. Daar kan zo'n situatie zomaar het einde betekenen", waarschuwde Mirallas. "We moeten hiervan leren en het dan achter ons laten."

"Gelukkig gebeurt dit voor het WK"

Vooral de gemiste kansen zaten de winger van Everton FC hoog. Benteke slaagde er zelfs in om van één meter afstand de bal over een leeg doel te jassen. "We vergaten die 3-0 te maken. Op zo'n momenten moet je het gewoon afmaken. Aan het eind gingen er ook een heleboel passen de mist in."

Ook de defensie had wat nuchterder voor de dag mogen komen. "Als je op een dubbele voorsprong staat, moet je de bal al eens gewoon weg knallen. We pakten die twee goals na stilstaande fasen, in het spel kreeg Ivoorkust haast geen kansen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties