Verrassend einde carrière Puyol? Zij deden het hem voor

Caroline Tonnelier
| 2 reacties
Verrassend einde carrière Puyol? Zij deden het hem voor
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Carles Puyol kondigde deze week aan dat hij na dit seizoen Barcelona verlaat. Wat de toekomst brengt, is nog niet duidelijk, maar mogelijk gaat hij in de slag op een lager niveau. Komt er een verrassend einde voor het clubicoon van Barça? Een aantal andere voetballegendes deden het hem alvast voor.

Alessandro Del Piero

Del Piero speelde bijna twintig jaar voor Juventus en is ook de speler met de meeste wedstrijden op zijn naam bij de Oude Dame. De voormalige international kwam liefst 705 keer uit voor de ploeg uit Turijn. Met 290 doelpunten is hij ook clubtopscorer. Del Piero beleefde met onder meer eindwinst in de Champions League grote successen met zijn Juve, maar bleef de club ook trouw na de verbanning naar de Serie B. Zijn clubtrouw werd overigens beloond met een contract voor het leven, wat betekent dat hij na zijn actieve voetbalcarrière kan rekenen op een functie bij Juventus. In de nadagen van zijn carrière voetbalt hij nu in Australië bij Sydney FC.  

Fernando Hierro en Raúl

Bij Barcelona’s aartsrivaal Real Madrid was Fernando Hierro in de jaren ’90 de absolute sterkhouder in de defensie. De beenharde verdediger speelde meer dan 500 matchen voor Los Blancos, maar vertrok in 2003 naar Qatar. Daar voetbalde hij één jaar, alvorens naar Bolton Wanderers te trekken. Daar zou hij zijn carrière afsluiten. Hierro is niet het enige Real-icoon dat enigszins in mineur afscheid moest nemen van de Madrileense club. Raúl voetbalde van 1992 tot 2010 bij de Koninklijke, maar paste niet in de plannen van Mourinho en vertrok naar Schalke 04. Na twee seizoenen in de Bundesliga ging hij aan de slag in Qatar.

Paul Van Himst

Dichter bij huis, maar verder in het verleden ook een opvallend verhaal uit eigen land. Paul Van Himst, clubicoon van Anderlecht, voetbalde van 1951 tot 1975 voor paars-wit. Met de Brusselse club vestigde hij diverse records en werd hij liefst acht keer kampioen. Op 31-jarige leeftijd verkaste hij zowaar naar stadsrivaal RWDM, waar hij echter nooit potten kon breken. Na een jaar in het Egmond Machtensstadion sloot hij zijn carrière af in derde klasse bij Eendracht Aalst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties