Defour verslaat Napoli van Mertens met kleinste verschil

Defour verslaat Napoli van Mertens met kleinste verschil
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

FC Porto - met Steven Defour in de basis - heeft een 1-0 uitgangspositie verworven in de heenwedstrijd van de achtste finale. Beide ploegen kregen een resem kansen, maar de afwerking liet te wensen over.

In een mager gevuld Estádio Do Dragão was het wachten tot de elfde minuut toen Jackson Marínez een unieke mogelijkheid voorgeschoteld kreeg. Doelman Pepe Reina had een geweldige parade in huis om de deviatie van de Colombiaan te weren.

Halverwege de eerste periode verscheen Defour aan de rand van de zestien. De Rode Duivel kreeg veel tijd om aan te leggen maar stuitte eveneens op de Spaanse goalie. De fase kreeg een onmiddellijk vervolg met een doelpunt van Carlos Eduardo dat onterecht werd afgekeurd.

Kansen bij de vleet

Kort na de koffie verscheen Napoli nadrukkelijk aan het front met drie loepzuivere kansen. Helton vervulde een glansrol en redde evenveel keer. De kansen stapelden zich op en op een hoekschop zette Martínez de thuisploeg dan toch op voorsprong.

Met nog een kwartier op de klok mocht onze landgenoot Dries Mertens zijn opwachting maken. Uiteindelijk strandde in het slot de 2-0 van de Portugezen op de paal.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties