Overzicht Bundesliga: Daems wint met Mönchenladbach in Dortmund, De Bruyne kan niet winnen bij rode lantaarn

Nicola Cantoro
| 2 reacties

In Duitsland heeft Dortmund op eigen veld verrassend verloren van het Mönchengladbach van Filip Daems. Kevin De Bruyne kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van rode lantaarn Eintracht Braunschweig.

Borussia Dortmund-Borussia Mönchengladbach: 1-2

Dortmund heeft deze middag in de Bundesliga verrassend verloren op eigen veld van Mönchengladbach. Filip Daems stond met zijn Borussia voor de rust 0-2 voor. Op het halfuur had Raffael Mönchengladbach op voorsprong gebracht. Vijf minuten voor rust zorgde Kruse verrassend voor een 0-2-voorsprong na een knappe schijnbeweging waarmee hij verdedigers en doelman in de wind zette.

Na rust ging Dortmund nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer, maar Ter Stegen stak daar met enkele knappe reddingen telkens een stokje voor. Twintig minuten voor tijd werd Nordtveit voor Mönchengladbach uitgesloten met twee gele kaarten in evenveel minuten. Dortmund trok nu massaal naar voor. Jojic lukte nog de aansluitingstreffer, maar verder kwam Dortmund niet.

Met de verrassende overwinning komt Gladbach op één punt van Wolsfburg, die punten liet liggen bij de rode lantaarn. Dortmund kan vanavond Bayern weer wat verder uit zien lopen als het wint van Leverkusen. Schalke 04, dat gisteren won op Augsburg, blijft op één punt van Dortmund.

Braunschweig-Wolfsburg: 1-1

Kevin De Bruyne geraakte met Wolsfburg niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van rode lantaarn Eintracht Braunschweig. Wolsburg kwam wel op voorsprong via Luiz Gustavo na een hoekschop. Net na de rust maakte Bellarami gelijk voor de laatste in de Bundesliga.

Wolfsburg ging daarna nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar doelpunten vielen er niet meer. Met het gelijkspel valt de ploeg van De Bruyne terug van de zesde naar de vijfde plaats.  De Bruyne werd vijf minuten voor tijd vervangen.

Hertha Berlijn-Hannover 96: 0-3

Hertha zit in een mindere periode in Duitsland. Na twee gelijke spelen verloor het nu kansloos van Hannover 96. Alle drie de doelpunten werden na de rust gemaakt. Stindl en Schlaudraff maakten er na rust snel 0-2 van. In het slot zorgde Huszti voor de harde 0-3-cijfers.

Hertha kon geen enkele van zijn laatste drie matchen winnen. Hannover lijkt zich met de overwinning zo goed als zeker uit degradatiezorgen te hebben gewerkt.