Overzicht Bundesliga: Hoffenheim verpest kampioenenfeest

Caroline Tonnelier

In de Bundesliga werd er vanmiddag volop gevoetbald. Kersvers landskampioen Bayern München moest voor het eerst dit seizoen drie doelpunten toestaan. Ook nummer twee Borussia Dortmund kende een lastige middag, maar het won uiteindelijk wel.

Bayern-Hoffenheim 3-3

Bayern München kroonde zich afgelopen week tot Duits landskampioen, maar kon de titelviering geen kracht bijzetten met een overwinning voor eigen publiek. Guardiola liet verschillende spelers rusten met het oog op de Champions League, waardoord Van Buyten nog eens aan de aftrap stond. De enige Belg tussen de lijnen, in afwezigheid van Casteels bij Hoffenheim, beleefde geen al te leuke namiddag. Voor het eerst dit seizoen kreeg Bayern immers drie tegengoals.

Na de openingsgoal van Modeste halfweg de eerste helft, kregen we een dol derde kwartier in München. Pizarro (met twee doelpunten) en Shaqiri leken de zege veilig te gaan stellen voor de thuisploeg, maar nog voor de rust maakte Salihovic er 3-2 van. Na de pauze sleepte Hoffenheim zelfs nog een punt uit de brand dankzij een doelpunt van Roberto Firmino.

Stuttgart-Borussia Dortmund 2-3

Borussia Dortmund moest winnen om zijn tweede plaats vast te houden, maar erg vlot ging dat niet op het veld van Stuttgart. Na 19 minuten keek de ploeg van Klopp zelfs tegen een 2-0 achterstand aan na treffers van Gentner en Harnik. Dankzij een hattrick van Marco Reus mocht Borussia toch nog met de drie punten naar huis. Zijn tweede doelpunt kwam er na een penalty, de beslissende treffer viel in de 83e minuut.

Wolfsburg-Eintracht Frankfurt 2-1

Kevin De Bruyne had na zijn domme rode kaart vorig weekend iets recht te zetten bij Wolfsburg en deed dat ook. Bij een 0-1 achterstand na een vroeg doelpunt van Aigner tekende de Rode Duivel, die net als landgenoot Malanda aan de aftrap stond, voor de assist bij de gelijkmaker van Olic. Een late treffer van Naldo bezorgde Wolfsburg uiteindelijk nog een tweede opeenvolgende zege.

Bayer Leverkusen-Eintracht Braunschweig 1-1

Bayer Leverkusen blijft op de sukkel. Het kon op eigen veld niet winnen van rode lantaarn Eintracht Braunschweig. De hekkensluiter kwam vroeg in de tweede helft zelfs op voorsprong via Reichel. Erg lang konden de bezoekers niet genieten van die treffer, want enkele minuten later stelde Kieβling gelijk vanop de strafschopstip.