Belgische fanclub verovert harten Barça-bestuur met actie voor goed doel

Sander De Graeve
Sander De Graeve
| 1 reacties
Belgische fanclub verovert harten Barça-bestuur met actie voor goed doel
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Penya Fanatiek, de grootste Belgische supportersclub van Barcelona, nam de slogan 'més que un club' ter harte en organiseert een sponsortocht naar Camp Nou. Opmerkelijk: bij aankomst in Barcelona zullen de leden ontvangen worden door voorzitter Bartomeu.

Door Sander De Graeve

De sponsortocht wordt georganiseerd voor de 9-jarige Jana. Het meisje lijdt aan een erge vorm van epilepsie en krijgt een erg dure behandeling. 25 leden van de fanclub trekken met een 44 jaar oude Volkswagen Kever van aan het clublokaal tot aan Camp Nou. Enkele bedrijven sponsoren de tocht per kilometer. In het opknappen van de kever kroop heel wat werk. "Daar zitten zo'n 200 werkuren in", aldus Filip Loos van Penya Fanatiek.

"We hopen dat we aankomen, maar we hebben er het volste vertrouwen in." Bij aankomst in Barcelona staat de fanclub nog een unieke beleving te wachten. Ze zullen er namelijk ontvangen worden door voorzitter Bartomeu. "Onze band met het bestuur van FC Barcelona is heel goed. Ze waarderen ons sociaal engagement enorm. Dat in combinatie met de kever was voor hen de ideale gelegenheid om het glas te heffen bij aankomst in Barcelona."

De leden van de Penya zullen in Barcelona ook de wedstrijd tegen Real Betis bijwonen. De tocht sponsoren is overigens nog steeds mogelijk. Wie nog een bijdrage wil doen voor de behandeling van Jana, kan contact opnemen via info@fcbb.be. Voetbalkrant.com wenst Penya Fanatiek alvast veel succes op hun tocht van meer dan 1400 kilometer!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties