Vrouwensprokkels: de hele zaterdag topvoetbal

Vrouwensprokkels: de hele zaterdag topvoetbal
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het wordt een stralende zaterdag. De zon is present, zowel in het Koning Boudewijnstadion als in Albanië. En deze nacht was er al de finale van het WK voor speelsters onder de 17. En er is nog meer nieuws ...

WK U17 Costa Rica

Het WK voor speelsters onder de 17 kreeg zijn einde deze nacht. In de strijd om het brons klopte Italië Venezuela na strafschoppen, in de strijd om het goud was Japan de betere van Spanje. Nishida profiteerde al snel van een foutje van een verder sterk keepende Del Toro, tien minuten voor tijd werd het 2-0 en was de match beslist.

U19 op de Heizel

As we speak beginnen de Red Flames U19 op de Heizel aan hun tweede kwalificatieronde voor het EK in Noorwegen. In de eerste ronde wonnen ze drie keer, nu wachten met Oekraïne, Tsjechië en - vooral - Duitsland kleppers van formaat. Eerste horde: Oekraïne. Maandag volgt Tsjechië, de beslissende wedstrijd vermoedelijk donderdag tegen Duitsland.

Red Flames in Albanië

En als de U19 het goede voorbeeld hopelijk heeft gegeven, is het om 16 uur aan de Red Flames zelf om af te trappen in Durres, Albanië. De heenwedstrijd? In het Koning Boudewijnstadion werd het in september een duidelijke 2-0, met een kansenverhouding van 28-0. Philtjens en Zeler scoorden, wie zet de Flames straks op weg naar een unieke 13 op 18 met het oog op het WK in Canada. Donderdag wordt dan tegen groepsfavoriet en EK-finalist Noorwegen om de knikkers gespeeld.

Halve finales Champions League gekend

In de Champions League werden afgelopen weekend de terugwedstrijden in de kwartfinales afgewerkt. Wolfsburg en Turbine Potsdam wonnen na hun heenwedstrijd ook de terugmatch en mogen in een Duits onderonsje uitmaken wie naar de finales mag. Ook Birmingham (te sterk voor Arsenal) en Tyreso uit Zweden zitten in de kwartfinales.

Meeus (OHL) speelsters van de maand

Karen Meeus is uitgeroepen tot speelster van de maand februari in de BeNe League. Daar houdt ze een magnumfles champagne van Bim Bam Bulles aan over.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Wereldkampioenschap

Nieuwste reacties