Kritiek op gelopen kilometers Messi zwengelt aan

Diederik Geypen
Diederik Geypen
| 15 reacties
Kritiek op gelopen kilometers Messi zwengelt aan
Foto: © Photonews

Lionel Messi bleek afgelopen woensdag in de verloren CL-return tegen Atlético Madrid slechts een schim van zichzelf en vertaalde dat in amper 6,8 gelopen kilometers. Daarmee zit de Argentijn ver onder de norm en blijft hij uit de buurt van collega-aanvallers.

De Argentijn moet het uiteraard niet hebben van zijn loopvermogen, maar hangt dit seizoen met een gemiddelde van 8 km per wedstrijd onder de norm. Enkel Javier Mascherano verzet nog minder kilometers bij de Catalanen.

Cijfers die in schril contrast staan met die van andere steraanvallers als Ronaldo en Diego Costa die bijna de kaap van 10 kilometer ronden. Het duo van Bayern München Robben-Ribery komt zelfs aan 11 gelopen kilometers.

Hondenstiel

In Spanje is te horen dat de Vlo in het Guardiola-tijdperk steevast als eerste jager fungeerde en als een hond achter elke verloren bal aanging. De Messi onder Gerardo Martino is meer een rekenaar die op economie speelt.

"Of Leo nu vijf, zeven of vijftien kilometer loopt, het is een gegeven dat me absoluut niet interesseert", liet Tata al optekenen. "Mij gaat het om de doelkansen die hij creëert." Woensdag volgt voor la Pulga en zijn teammaats een nieuwe grote opdracht met de bekerfinale tegen Real Madrid.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties