PEC Zwolle vernedert Ajax in knotsgekke bekerfinale

Timothy Collard
Timothy Collard
| 1 reacties
PEC Zwolle vernedert Ajax in knotsgekke bekerfinale
Foto: © Photonews

PEC Zwolle heeft voor een verrassing van formaat gezorgd in Nederland. De middenmoter hakte Ajax in een knotsgekke bekerfinale in de pan. De wedstrijd lag in de eerste helft bijna een halfuur stil nadat er vuurwerk op het terrein gegooid was.

2 onderbrekingen nodig na vuurwerk

Amper tien seconden was de wedstrijd op gang getrapt toen scheidsrechter Bas Nijhuis de finale een eerste keer stil moest leggen. Na een korte onderbreking toonde Ajax zich meteen wakker: van Rhijn poeierde het leer van op afstand via de onderkant van de lat in doel: 0-1.

Maar meteen daarna werd er opnieuw vuurwerk op het veld gegooid en moest de ref de finale opnieuw staken. De wedstrijd lag bijna een halfuur stil en in tussentijd sprak een ziedende Edwin Van der Sar de fans ook toe. Wat de ex-goalie te zeggen had, kan je HIER nog eens nalezen.

Zwolle reageert op het veld

Uiteindelijk kon er weer aan voetbal gedacht worden. Na de tweede onderbreking was het echter PEC Zwolle dat prima uit de startblokken schoot. Met twee treffers in vier minuten tijd zorgde Thomas voor een opmerkelijke ommekeer: 2-1.

Daar hield het niet bij op. PEC duwde nog wat harder op het gaspedaal en Fernandez pikte ook twee goaltjes mee. Plots stond het 4-1 in het voordeel van het team van Ron Jans en lag Ajax uitgeteld in de touwen.

Verrassende bekerwinnaar

Na de pauze hoopten de Amsterdammers het tij te keren, maar niets was minder waar. Al heel snel prikte van Polen de 5-1 tegen de touwen. Een opdoffer die Ajax nooit meer te boven kwam. Na een knotsgekke finale mocht PEC Zwolle de Nederlandse beker in de lucht steken.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties