Speler van 17 die er 40 uitziet: "Afrikanen zien er altijd wat ouder uit"

Speler van 17 die er 40 uitziet: "Afrikanen zien er altijd wat ouder uit"
Foto: © SC

Geloof het of niet, maar de man op de foto is 17 jaar. Dat beweert hijzelf alvast en zijn club Lazio Roma ook. Er was heel wat te doen rond de jongeman die het uiterlijk heeft van een 40-jarige.

"Ik ben geboren op 24 augustus 1996", vertelt Minala aan Sky Sports. "Toen ik naar Italië kwam, had men mij een test bij AC Milan beloofd. Mijn contactpersoon liet me echter achter in Rome en daarna heb ik niets meer van hem gehoord. Vandaag speel ik bij Lazio dankzij de Italiaanse staat, die me de kans gegeven heeft hier te blijven."

"Eerst werd ik naar het ziekenhuis gebracht en daarna kwam ik in een opvangcentrum terecht. Gelukkig mocht ik enkele testen afleggen bij Napoli en AS Roma. Bij Roma had ik zelfs een voorcontract, maar alles is afgesprongen. Ik weet nog altijd niet waarom, maar toen kwam Lazio aankloppen."

Voor het eerst reageert hij ook op de storm die ontstond over zijn uiterlijk. "Ik denk dat wij, Afrikanen, er altijd ouder uitzien dan we werkelijk zijn. Maar we hebben wel degelijk de leeftijd die we aangeven."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties