Spectaculaire zege voor Marseille in strijd om Europa

Caroline Tonnelier

Olympique Marseille heeft een belangrijke zege behaald in de strijd om een Europees ticket. Tegen rechtstreeks concurrent Lyon werd het 4-2.

In het eerste halfuur bouwde Marseille een 2-0 voorsprong uit. Diaware opende de score met een rake kopbal. In de 26e minuut was het Thauvin die, ook al met het hoofd, de voorsprong voor de thuisploeg verdubbelde. Met een heerlijk schot vanop 25 meter milderde Mvuemba nog voor de rust tot 2-1.

Net na de pauze bezorgde Gignac Marseille in twee tijden opnieuw een comfortabele voorsprong. Even later stelde hij de zege helemaal veilig voor de thuisploeg: kort voor het uur liet hij de 4-1 optekenen. Gomis maakte er in het slotkwartier wel nog 4-2 van, maar verder kwamen de bezoekers niet meer. Lyon blijft vijfde, maar ziet zijn voorsprong op L’OM slinken tot twee punten.