Rode Duivels naar Brazilië - wie ligt op koers voor het WK?

Timothy Collard
Timothy Collard
| 4 reacties
Rode Duivels naar Brazilië - wie ligt op koers voor het WK?
Foto: © SC

Het WK in Brazilië nadert met rasse schreden en de Belgische voetballers proberen zich in allerbeste omstandigheden voor te bereiden voor het eerste grote toernooi in 12 jaar. Iedere week lijst Voetbalkrant.com prestaties van enkele Rode Duivels voor u op.

De Bruyne beter en beter

Kevin De Bruyne komt dichter en dichter in de buurt bij zijn beste niveau. Afgelopen weekend poeierde de middenvelder van VfL Wolfsburg het leer staalhard tegen de touwen. Zijn tweede goal voor zijn nieuwe club, en zo had hij een aanzienlijk aandeel in de 1-2-zege bij Stuttgart.

Misstap Courtois en Alderweireld

Slecht nieuws voor Atlético Madrid. De club van Thibaut Courtois en Toby Alderweireld – beiden 90 minuten in de ploeg – liet het afweten tegen Levante. Onze landgenoten gingen onderuit met 2-0, maar zagen ook eerste achtervolger Real Madrid (2-2 tegen Valencia) morsen met de punten. Spannend, daar in Spanje.

Lukaku aan het kanon, Kompany op titelkoers

Romelu Lukaku pikte zijn goaltje mee tegen Manchester City, maar zijn veertiende treffer van het seizoen bleek niet voldoende voor puntengewin. Vincent Kompany en co gingen aan de haal met de volle buit en liggen op koers voor het kampioenschap.

Titel weg voor Mignolet?

Simon Mignolet lijkt dan weer een kruis te mogen maken over de titel. Liverpool gaf gisteravond een 0-3-voorsprong uit handen tegen Crystal Palace. De fans van The Reds lijken nog wat langer te moeten wachten op de titel.

Mertens, held van Napoli

Tot slot houden we nog even halt in Italië. Dries Mertens begon als bankzitter aan de bekerfinale tegen Fiorentina, maar bewees nogmaals zijn waarde als invaller. Onze landgenoot viel in en besliste de wedstrijd door er in blessuretijd 1-3 van te maken voor Napoli.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties