Reactie Ferrera en Leko zien donderdag als D-day: "Het is ja of neen dan"

Ferrera en Leko zien donderdag als D-day: "Het is ja of neen dan"
Foto: © SC

STVV kwam zijn eerste punten van de eindronde pakken aan Den Dreef. Daardoor ligt de eindronde weer helemaal open. Beide coaches weten dan ook nu al dat er donderdag zal moeten gewonnen worden.

Aernout Van Lindt in Leuven

"Een punt was niet genoeg vandaag", wist Yannick Ferrera te vertellen. "We gingen vol voor de overwinning, al wisten we dat we tegen een eersteklasser moesten spelen en dus nuchter moeten zijn. Vanaf 15 uur is het 11 tegen 11, zo simpel is het. Dan moet je focussen op je eigen spel. Ik denk dan ook dat we verdiend hebben gewonnen."

Te veel hart, te weinig hoofd

Dat wilde Ivan Leko niet ontkennen: "STVV heeft goed gespeeld vandaag. Ze waren wat feller en zaten er sneller op. De tweede bal was altijd voor hen, wij gaven te veel ruimte weg in de rug en tussen de linies. Dan kan Sint-Truiden zijn spel spelen: geef ze tijd en ruimte en ze kunnen het. Misschien speelden we teveel met het hart en te weinig met het hoofd vandaag."

Beide coaches willen wel ook volgende donderdag de punten wegkapen. Dan volgt de 'terugwedstrijd' in Limburg. "We moeten nu mentaal en fysiek klaar zijn voor donderdag", is Ferrera duidelijk. "Het is nu vooral zaak om goed te recupereren. Een punt in eigen huis is ook niet voldoende om te blijven meespelen."

2 opties: Excuses zoeken en janken, of extra energie zoeken

Ook Ivan Leko ziet het belang van donderdag: "We kunnen nu twee dingen doen. Excuses zoeken en gaan janken, of de volgende wedstrijd voorbereiden en extra kracht zoeken. We moeten er ons voorleggen en hoeven niet meer te rekenen. Het is nu ja of neen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e - promotie

 Speeldag 1

Nieuwste reacties