Vince is opnieuw the Prince: "Hij is nu lid van een select clubje"

Vince is opnieuw the Prince: "Hij is nu lid van een select clubje"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vincent Kompany veroverde zondag voor de tweede keer in drie jaar de Engelse titel met Manchester City. De Rode Duivel toonde zich beslissend met een doelpunt in het titelduel tegen West Ham.

Onze landgenoot kende een seizoen met ups en downs, waarin hij een poosje langs de kant stond met blessureleed. Eens het ergste achter de rug was, ontpopte Kompany zich al gauw tot één van de absolute sterkhouders bij City.

Vince werd opnieuw the Prince zoals iedereen hem graag ziet. Manager Manuel Pellegrini gunde de Rode Duivel iets meer vrijheid, en zo kon hij zich af en toe laten gelden op aanvallend gebied. Door af en toe een man uit te spelen of een splijtende pass te versturen liet Kompany zien dat hij zijn natuurlijke flair allesbehalve verloren is.

Onder de vorige coach, Roberto Mancini, moest Kompany zijn verdedigende werk opknappen en daar hield het eigenlijk op. Onfeilbaar was de aanvoerder van City en de nationale ploeg niet dit seizoen. Af en toe liet Kompany een steekje vallen, maar als je dan weet te scoren in de titelmatch, dan maak je jezelf onsterfelijk. Als hij dat al niet was in Manchester.

"Onder zijn aanvoer knokte City zich terug in de titelstrijd"

Het leverde Kompany lovende commentaren op in de pers. Goal.com verkoos de verdediger zelfs tot Wereldspeler van de Week. “Hij stond deze week op, nadat hij enkele fouten maakte tegen Liverpool. Onder aanvoer van een sterke Kompany knokte City terug in de titelstrijd”, klinkt het.

“Bovendien sloot hij het seizoen af in stijl door een doelpunt mee te pikken. Zo werd Kompany lid van een select clubje spelers dat al twee kampioensbekers in ontvangst mocht nemen.”

Op zijn 28e lijkt Kompany op zijn top te zijn, en nu is het zaak om zolang mogelijk aan die top te blijven. Onze landgenoot veroverde zijn tweede titel, maar gaat met zijn City nu op zoek naar meer. Één doel heeft Kompany voor ogen: de Champions League winnen. En liefst zo snel mogelijk.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties