Daily Star gaat los: "Lukaku kan problemen Manchester United en Arsenal oplossen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 14 reacties
Daily Star gaat los: "Lukaku kan problemen Manchester United en Arsenal oplossen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Groot-Brittannië loopt storm voor Romelu Lukaku. Chelsea wil de Rode Duivel naar verluidt een nieuw contract aanbieden, maar de Engelse media bekijken de zaak door een andere bril. "Lukaku kan het aanvallende probleem van Arsenal en Manchester United opvangen."

Romelu Lukaku deed het dit seizoen wederom schitterend. De Rode Duivel werd door Chelsea uitgeleend aan Everton. De aanvaller paste zich probleemloos aan en bezorgde the Toffees met vijftien rozen een ticketje voor de Europa League. Naar verluidt wil Chelsea het jeugdproduct van RSC Anderlecht dan ook een nieuw contract aanbieden.

Manchester United en Arsenal zijn ondertussen al een poosje op zoek naar een goaltjesdief. The Daily Star vindt dat beide clubs om die reden helemaal niet moeten twijfelen. "United en Arsenal moeten simpelweg Lukaku binnenhalen", klinkt het daar. "Hij is de oplossing voor hun probleem." Waarom? Dat goot het Britse dagblad in tien simpele redenen.

1. Lukaku is simpelweg een beest. Hij is sterk en amper 21 lentes oud. Hij zal de komende jaren enkel beter worden.

2. Lukaku is allesbehalve een eendaagsvlieg. In zijn debuutseizoen in de Premier League (bij West Bromwich Albion, nvdr.) nette hij zeventien doelpunten. Dit seizoen wees de teller op het einde van de voetbaljaargang vijftien stuks aan.

3. Hij kent de Premier League als zijn broekzak en heeft dus geen aanpassingsperiode nodig. Meer zelfs: Lukaku is zelfs goed voor één doelpunt om de twee wedstrijden.

4. Lukaku wil dolgraag in de Champions League aantreden. Arsenal kan hem een dansje op het Kampioenenbal bieden, terwijl United volgend seizoen wel weer zal meestrijden om de prijzen.

5. José Mourinho wil hem enkel laten gaan voor een serieuze smak geld. Maar eigenlijk is dat helemaal geen risico. Lukaku kan je later voor het dubbele doorverkopen.

6. Chelsea is, de Financial Fair Play-regels indachtig, bereid om te verkopen aan een directe concurrent. Anders kan the Special One zelf niet gaan shoppen.

7. Lukaku is een polyvalente aanvaller. Hij bewees in de partij tegen Arsenal al dat hij ook levensgevaarlijk kan zijn van op de rechterflank.

8. Mourinho wil Diego Costa volgend seizoen in zijn team. De Portugese veldheer verkiest een systeem met amper één centrale aanvaller. Er zijn dus twee opties: Lukaku op de bank houden of hem verkopen.

9. Lukaku bewees de voorbije seizoenen dat zijn samenwerking met aanvallend ingestelde middenvelder uitstekend is. In Londen of in Manchester zullen zijn wingmen nog beter zijn.

10. Simpel: Lukaku is beter dan hetgeen United en Arsenal nu al hebben lopen. Giroud kan niet met de Rode Duivel concurreren, terwijl Robin van Persie zijn beste dagen zijn geteld.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties