Dries Mertens zet de toon: "We zijn gekwalificeerd, maar nu begint het pas"

Robby Morren
Robby Morren
| 29 reacties
Dries Mertens zet de toon: "We zijn gekwalificeerd, maar nu begint het pas"
Foto: © Photonews

Dries Mertens is helemaal klaar voor het WK. De speler van Napoli benadrukt dat er geen vakantiestemming heerst op het trainingskamp. "We plaatsten ons voor het WK, maar nu begint het pas."

Robby Morren in Genk

“Dit is het moment om je klaar te stomen, we zijn hier niet met vakantie en er heerst ook geen vakantiestemming. We zijn gekwalificeerd voor het WK, maar nu begint het pas.”

“De sfeer is heel erg goed. Het wordt belangrijk om onze eerste wedstrijd op het WK te winnen, of alleszins toch zeker niet te verliezen.”

Winnen is belangrijker dan dat ik wel of niet speel

De concurrentie is al groot bij de nationale ploeg en met de komst van Januzaj heeft Mertens er nog een extra concurrent bij, maar dat schrikt hem niet af. Ook als Marc Wilmots hem op de bank zet, zal de flankaanvaller dat zonder morren aanvaarden.

“De coach heeft me al kansen gegeven in het verleden en hij is tevreden over mijn evolutie. Hij heeft er nu twee nieuwe goede spelers bijgenomen. Om bij deze groep te komen, moet je wel over heel wat kwaliteiten beschikken.”

“Ik wil matchen winnen, dat is belangrijker dan dat ik speel of niet speel. Ik heb bij Napoli wel wat bewezen het afgelopen seizoen, dat was toch een grotere club in een grotere competitie. Maar dat geldt voor andere jongens ook.”

“Ik heb al op de 10, op links en op rechts gespeeld. We hebben verschillende jongens die op meerdere posities kunnen voetballen en dat is een sterkte van deze groep.” 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties