KBVB, VFV en ACF lanceren plan om amateurvoetbal te doen doorgroeien

KBVB, VFV en ACF lanceren plan om amateurvoetbal te doen doorgroeien
Foto: © SC

"Nu de Rode Duivels op de vooravond van het WK alle aandacht van de pers krijgen, wil de KBVB de schijnwerpers richten op de tienduizenden amateurvoetballers die van voetbal in België een échte volksport maken." Met deze zin kondigt de KBVB zijn plan aan om het amateurvoetbal te laten groeien.

Sinds 2012 werkt de KBVB aan een ambitieus plan “Groeien en winnen” om het amateurvoetbal zoveel mogelijk te steunen en te stimuleren, en zo verder uit te groeien tot de mooiste sport voor iedereen: jong of oud, man of vrouw.

Samen met de VFV en ACFF en de Football+ Foundation worden er verschillende voorstellen gepresenteerd die de groei van de basis van het voetbal verder gaan stimuleren:

Competitie organisatie:

De KBVB is vandaag volledig digitaal: aansluitingen, transfers, minnelijke schikkingen... en sinds het voorbije seizoen zijn ook wedstrijdbladen digitaal.

Jeugdvoetbal:

Vanaf volgend seizoen brengen VFV en ACFF respectievelijk 15 en 13 nieuwe maatregelen uit die de jeugdcompetities op maat maken van elk kind en club.

Clubondersteuning:

De voorbije seizoenen werd door VFV en ACFF zwaar ingezet op ‘veilig voetballen’ en extra-sportieve ondersteuning, vrijwilligerswerking en natuurlijk de erg succesvolle opleidingen tot trainer en jeugdverantwoordelijke. Op sporttechnisch vlak werd ondersteuning gegeven via Formafoots en clubbezoeken. Ook voor G-voetbal, fiscale en financiële ondersteuning werden middelen vrijgemaakt.

Voetbalbeleving:

Best of Belgian Football (BBF) wordt het nieuwe belevingsplatform voor het amateur– en jeugdvoetbal. Door de digitalisering en een gloednieuwe mobiele applicatie krijgen voetballiefhebbers alle informatie over hun favoriete club, reeks of speler nu aan hun vingertoppen.

Speerpunt van dit belevingsplatform is een volledig nieuwe en unieke competitie, voor alle reeksen aangesloten bij de KBVB. Een competitie die begint waar het scorebord eindigt. Vanaf seizoen 2014-2015 krijgt “de beste zijn” een nieuwe extra betekenis.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties