Alderweireld: "Heb Anthony niet nodig om me scherp te stellen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 2 reacties
Alderweireld: "Heb Anthony niet nodig om me scherp te stellen"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

Toby Alderweireld spoelt de teleurstelling van de verloren Champions League-finale snel door op stage met de Rode Duivels in Zweden. De rechtsback schrok wel van het weer in de Zweedse hoofdstad. Hij had het vandaag over de concurrentie met Vanden Borre.

Sander De Graeve in Stockholm

“Het is hier inderdaad erg koud. In Madrid was het een pak warmer. Als je van een warm naar een koud klimaat gaat is het natuurlijk wennen voor de spieren. Wordt het zondag twintig graden? Laat maar komen, het zal alvast beter zijn dan nu.”

Met Anthony Vanden Borre kwam er recent een echte concurrent op rechts bij. “Het is duidelijk dat Anthony veel kwaliteiten heeft, maar ik heb Anthony niet nodig om me scherp te stellen. We spelen allemaal in topclubs waar de concurrentie groot is. Iedereen weet wat hij moet doen.”

Concurrentie is groot bij alle topclubs

Intussen blijft het aftellen naar Brazilië. “Een voorbereiding is niet altijd de leukste periode, maar ze is wel nodig. We hebben ons gekwalificeerd voor Brazilië en dan wil je daar ook zo snel mogelijk heen.”

In Brazilië zijn de Rode Duivels dé favoriet in hun groep. Het kan het jonge team parten spelen. “We hebben inderdaad nog geen ervaring op een WK, maar iedereen speelt in de grootste competities waar je constant onder een vergrootglas moet presteren. Iedereen zegt wel dat we een makkelijke groep hebben, maar zo zien wij het niet.

Gemakkelijkste groep op WK? Zo zien wij het niet

“De groepsfase wordt niet makkelijk. De coach houdt ons met de voetjes op de grond. We zijn de favorieten en moeten dat ook waarmaken. We denken echter niet dat we al in de volgende ronde zitten en dat is erg belangrijk. We hebben hard gewerkt om ons te kwalificeren, maar zo'n WK kan snel voorbij zijn.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties