Groep B - Chili

Timothy Collard
Timothy Collard
| 0 reacties
Groep B - Chili
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Chili.

Algemene informatie: Chili

Hoofdstad: Santiago
Inwonersaantal: 17.216.945
Oppervlakte: 756.102
Staatshoofd: Sebastian Pinera
Volkslied: Himno Nacional

Bijnamen nationale ploeg :La Roja
Bondscoach: Jorge Sampaoli
Meeste selecties: Leonel Sanchez (84)
Topscorer allertijden: Marcelo Salas (35)
Bookmakers: 40 tegen 1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 8
Beste resultaat: derde in 1962
Resultaat vorig WK: tweede ronde

Chili neemt voor de negende keer in zijn bestaan deel aan een wereldkampioenschap. Globaal genomen kenden de Zuid-Amerikanen nog maar weinig succes op een groot eindtoernooi. In 1962 zette het land zijn beste prestatie neer: het ging in eigen land ten onder in de halve finale tegen latere winnaar Brazilië. In de klein finale trok Chili aan het langste eind en zo was de derde plaats een feit.

Als Chili herinneringen ophaalt over het WK 2010 in Zuid-Afrika, dan is dat ongetwijfeld met gemengde gevoelens. De Zuid-Amerikanen legden onder leiding van bondscoach Marcelo Bielsa knap voetbal op de mat, maar gingen met 3-0 onderuit tegen Brazilië in de tweede ronde.

Weg naar het WK

Chili haalde het WK als derde Zuid-Amerikaans land na Argentinië en Colombia. Het land verzamelde 28 punten na 16 speeldagen in de Conmebol en dat volstond om zich te plaatsen voor het WK in Brazilië.

Chili kende een serieuze dip met vier opeenvolgende nederlagen tegen Colombia, Ecuador, Argentinië en Peru, maar knokte terug door af te sluiten met een knappe 16 op 18. Lees alles over de weg van Chili naar het WK HIER.

Het moment: Zege op Wembley

In november 2013 nam Chili het op Wembley op tegen Engeland. De wedstrijd draaide uit op een verrassing van formaat: de Engelsen ging onderuit met 0-2 na twee doelpunten van uitblinker Alexis Sanchez. Beelden van die wedstrijd kan je hieronder bekijken:

De Belgische connectie

Bij de Chilenen één naam die meteen in het oog springt als we op zoek gaan naar een link met ons land. Jean Beausejour speelde op een blauwe maandag nog in het Jules Ottenstadion. De flankspeler kon in België geen potten breken, maar speelde later wel nog voor Birmingham en Wigan, de club waar hij nog steeds actief is. Lees alles over de Belgische connectie met Chili HIER.

Blikvangers

Chili telt enkele jongens die het in hun carrière al heel ver brachten. Arturo Vidal is het mooiste voorbeeld. De middenvelder bouwde een knappe carrière op: hij speelde zich bij Bayer Leverkusen in de kijker en versierde een transfer naar Juventus, waar hij op dit moment een dragende speler is. Alexis Sanchez draagt dan weer het shirt van FC Barcelona, waar hij dit jaar een prima seizoenstart kende. Lees alles over de blikvangers van Chili HIER.

WK-babe

Voor onze WK-babe komen we uit bij Nataly Isla, de levenspartner van Mauricio Isla. De sterkhouder van Chili en Juventus heeft een zeer prettige madam. Als teaser hier alvast een foto, maar we hebben meer van dat moois. En nog meer schoonheden uit Chili. Lees alles over de babes van Chili HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties