De kijk van onze WK-ambassadeur: Brazilië

Mattias Verhaeghe
| 2 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Brazilië
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Braziliaanse ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Mijn naam is Jurgen Duthoo. Ik heb 17 jaar lang in Rio de Janeiro gewoond. Mijn ouders verhuisden naar Brazilië toen ik 6 jaar oud was. Ik bracht daar dus heel mijn jeugd door. Daar leeft het voetbal echt, dus ik kon er ook niet aan ontsnappen. Jarenlang volgde ik daar de nationale competitie en uiteraard ook de nationale ploeg. Ik woon sinds 1998 opnieuw in België, maar ik ga nog steeds vaak naar Brazilië en ik blijf het Braziliaans voetbal volgen via het internet.

Verwachtingen

Men zal zeggen van niet, maar er is heel wat druk bij Brazilië om goed aan het WK te beginnen. Met Kroatië spelen ze tegen een land dat wij goed kennen van onze kwalificatiecampagne. Een voordeel is dat hun topspits Mario Mandzukic geschorst is voor deze match. In eigen land spelen zal ook in het voordeel van Brazilië zijn, dus ik verwacht dat ze wel hun openingsmatch zullen winnen. Ook zoals vorig jaar tijdens de Confederations Cup, verwacht ik dat ze minstens de finale zullen bereiken. Toch blijven Spanje, Duitsland en Argentinië hun grootste concurrenten voor de titel.

Speler(s) om te volgen

Uiteraard is Neymar de ster van de ploeg. Brazilië is Neymar plus tien andere spelers. De verassing van de ploeg zou Willian kunnen zijn. Nu ligt de rol van spelverdeler bij Oscar, maar tijdens de laatste oefenmatchen van Brazilië heeft Willian altijd Oscar vervangen en de ploeg draaide zo beter. Ook bij Chelsea koos Mourinho soms voor Willian in de plaats van Oscar op het einde van het seizoen. Dus het zou kunnen dat hij tijdens het WK de plaats van Oscar inneemt en een goed tornooi zal spelen.

Waarom ook u voor Brazilië moet supporteren

Brazilië werd al vijf keer wereldkampioen en is door het thuisvoordeel een grote favoriet. Ze maken opnieuw een grote kans op de eindzege.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties