De kijk van onze WK-ambassadeur: Engeland
Timothy Collard
Timothy Collard
| 3 reacties
De kijk van onze WK-ambassadeur: Engeland
Foto: © Photonews

De voorbije weken zochten wij naar ambassadeurs voor de WK-gangers. We kregen tal van enthousiaste reacties: Belgen in het buitenland, inwijkelingen met buitenlandse roots en gewone fans met een boontje voor een ander voetballand. We stellen onze Griekse ambassadeur en zijn verwachtingen voor!

Onze ambassadeur stelt zich voor

Ik ben Kevin Bedford en aan mijn naam merk je al dat ik Engelse roots heb. Ikzelf ben in België geboren, maar mijn ouders zijn afkomstig van over het Kanaal. Mijn favoriete ploeg in Engeland is Peterborough (uit de League One). Op jaarbasis woon ik een drietal matchen van de ploeg bij.

Verwachtingen

Ik zal blij zijn als Engeland de kwartfinales haalt. Het is een ploeg in opbouw en er zijn heel wat nieuwe namen van de partij. Het is zaak om nu toe te werken naar het EK 2016 in Frankrijk, maar je weet nooit wat er op dit WK mogelijk is als de kern blessurevrij blijft.

Ik verwacht bovendien ook een gretig Engeland tijdens hun eerste wedstrijd op het WK. Het is weliswaar tegen Italië, maar de troepen van Roy Hodgson zullen niet inzakken en vol voor de winst gaan zoals in de goede oude tijd.

Speler(s) om te volgen

Adam Lallana is dé man die kan verrassen bij Engeland. Hij heeft er een prima seizoen opzitten bij Southampton en moet in staat zijn om die lijn door te trekken naar de nationale ploeg.

Voorts mag je ook het één en ander verwachten van Ross Barkley, het goudklompje van Everton. Hij zal zich wellicht tevreden moeten stellen met een plaats op de bank, maar zal zeker zijn kans grijpen tijdens invalbeurten.

Waarom ook u voor Engeland moet supporteren

In tegenstelling tot de voorbije grote toernooien, is de sfeer veel beter in en rond de nationale ploeg. De ruggengraat met Hart, Cahill, Gerrard, Rooney, en noem maar op is gebleven. Terwijl er met Welbeck, Oxlade-Chamberlain, Barkley en Lallana enkele goeie jonge jongens bij zijn gekomen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties