Groep H - Zuid-Korea

Groep H - Zuid-Korea
Foto: © SC

Het WK in Brazilië komt er stilaan aan. De Rode Duivels zullen er zoals geweten bij zijn, net als 31 andere landen. We stellen jullie alle landen voor, zo ook Zuid-Korea.

Algemene informatie: Zuid-Korea

Hoofdstad: Seoel
Inwonersaantal: 48.955.203
Oppervlakte: 100.210 km²
Staatshoofd: Park Geun-hye (president)
Volkslied: Aegukga

Bijnamen nationale ploeg: Tijgers van Azië, de Roden, Taegeukstrijders
Trainer: Hong Myon-Bo
Meeste selecties: Hong Myon-Bo -136
Topscorer aller tijden: Cha Bum-Kun - 55
Bookmakers: 300 -1

WK-historiek

Aantal eerdere deelnames: 8
Beste resultaat: 4de plaats in 2002
Resultaat vorig WK: 1/8ste finales

Zuid-Korea neemt voor de achtste opeenvolgde keer deel aan het WK en is daarmee het meest succesvolle Aziatische land ooit. In totaal namen ze al negen keer deel met in 2002 een uitschieter met een vierde plaats.

Weg naar het WK

Zuid-Korea kwalificeerde zich als tweede in zijn groep voor het WK dankzij een beter doelpuntensaldo dan Oezbekistan. In diezelfde groep werd Iran eerste met zestien punten, Zuid-Korea had er veertien. Lees alles over de weg van Zuid-Korea naar het WK HIER.

Het moment: 1-0 tegen Oezbekistan

Op de voorlaatste speeldag moest Zuid-Korea thuis winnen van rechtstreekse concurrent Oezbekistan om quasi zeker te zijn van de kwalificatie. Het werd bibberen tot het eind, maar het doelpunt van Shorakmehdov volstond wel.

De Belgische connectie

De enige Zuid-Koreaan die ooit naar België kwam, was Seol Ki-Hyeon. De aanvaller van Anderlecht scoorde in zijn eerste match voor paars-wit een hattrick, maar kon nooit de supporters op zijn hand krijgen. Seol speelt ondertussen in eigen land bij Incheon United, maar is al bijna vier jaar geen international meer. Hij scoorde tijdens 83 interlands wel negentien doelpunten. Lees alles over de Belgische connectie met Zuid-Korea HIER.

Blikvangers

Son Heung-Min kwam op zijn zestiende in Duitsland terecht en kreeg zijn eerste profcontract op zijn 18de bij Hamburg. Hij verkaste naar Bayer Leverkusen waar hij meestal als invaller gebruikt wordt, maar dit seizoen vond hij toch al zes keer de weg naar de netten. Lees alles over de blikvangers van Zuid-Korea HIER.

WK-babe

Zuid-Korea heeft zelfs zijn eigen 'Posh en Becks'. Maar er zijn nog meer cuties uit het Oosten. Hieronder alvast een voorproefje. En de rest? Lees alles over de babes van Zuid-Korea HIER.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties