WK-dagboek 8: België is hot in Brazilië!

WK-dagboek 8: België is hot in Brazilië!
Foto: © SC

Ondertussen bevinden we ons al acht dagen op Braziliaanse bodem. En ook België heeft haar WK op gang getrapt. De Rode Duivels wonnen dan wel met 2-1 van Algerije, maar wij concentreerden ons deze keer vooral op de randzaken.

Cédric De Volder in Belo Horizonte

België is hot in Brazilië. Al was daar aanvankelijk weinig van te merken. De voorbije dagen liepen de lokale journalisten de deur plat op het oefenkamp van de Rode Duivels, maar in de kranten werd er amper aandacht besteed aan 'die kleine revelatie'. De reden was simpel: Brazilië speelde haar tweede wedstrijd.

Al waren de lokale autoriteiten er niet gerust in. De Braziliaanse regering verwachtte immers nieuwe protesten en dat was duidelijk te merken aan het machtsvertoon in de straten. Al raakte het de koude kleren van de 'locals' niet. Geef ze een bal en het voetbalgekke volkje organiseert simpelweg een wedstrijd in het midden van de straat.

Maar goed, over naar de orde van de dag. Ondergetekende offerde zich namelijk op om de wedstrijd te volgen in het spoor van de meegereisde fans. Al bleek driekwart van de in het zwart-geel-rood getooide stadion afkomstig te zijn uit... Belo Horizonte. Nogmaal: de Belgen zijn hot in Brazilië. Om de vijf stappen werden we tegengehouden voor een foto, er werd talloze reaïs (plaatselijke munteenheid, nvdr.) geboden om het Belgische shirt te kopen en onze vlag was een gegeerd kleinood.

Dat was overigens niet het geval voor de zaken die werden gelinkt aan Algerije. De Noord-Afrikaanse fans wonnen dan wel misschien het voorspel, maar waren nergens tijdens de derde helft: over een derde helft gesproken. Onderstaande foto wilden we u niet onthouden: HELD!

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties