Vermaelen schikt zich in invallersrol: "Maar niet eerlijk om me af te rekenen op voorbereidingswedstrijden"

Vermaelen schikt zich in invallersrol: "Maar niet eerlijk om me af te rekenen op voorbereidingswedstrijden"
Foto: © Photonews

Thomas Vermaelen beleefde afgelopen dinsdag wellicht één van de meest teleurstellende momenten uit zijn carrière. De verdediger moest immers van op de bank toekijken hoe de Rode Duivels voor het eerst in twaalf jaar opnieuw een WK-wedstrijd speelden. "Maar eigenlijk ben ik al blij om hier te zijn."

Cédric De Volder en Sander De Graeve in Mogi das Cruzes

Marc Wilmots gaf tegen Algerije de voorkeur aan Daniël Van Buyten in het hart van de Belgische defensie. Thomas Vermaelen kreeg daardoor ook bij de Rode Duivels een 'Londense rol' toebedeeld. Al probeert hij alles door een roze bril te bekijken.

"Iedere bankzitter is teleurgesteld", aldus Vermaelen. "Maar het is niet mijn bedoeling om te zitten janken. Eigenlijk is het helemaal niet moeilijk om jezelf scherp te houden. Een WK maak je niet veel mee in je carrière, hé. Ondertussen ga ik er van uit dat ik tegen Rusland zal spelen. Ik ben dus klaar als de coach me nodig heeft."

Wilmots heeft met me gesproken, maar dat blijft tussen ons

"Ik kreeg de dag voor de wedstrijd te horen dat ik op de bank zou zitten", komt Vermaelen nog eens terug op de partij tegen de Algerijnen. "Of mijn moeilijke seizoen bij Arsenal de keuze van de coach heeft bepaald? Dat moet je aan hem vragen. Zelf heeft hij me ook al het één en ander uitgelegd, maar dat gesprek blijft tussen ons."

De voorbije maanden werd hetzelfde liedje grijs gedraaid. Er werd immers meermaals geopperd dat Vermaelen onvoldoende matchritme heeft om te spelen bij de nationale ploeg. "Maar ik vind het niet eerlijk om dan te worden afgerekend op die voorbereidingswedstrijden. Je mag niet vergeten dat ik enkele zware weken achter de rug had om me klaar te stomen, hé. Het is niet simpel om dan fris aan de aftrap te komen."

Toernooi is nog lang, hé

Ondertussen bestaat de kans dat de Antwerpenaar tegen Rusland in de basis zal staan. Vincent Kompany gaf immers verstek voor de training met last aan de lies. "Ik weet eigenlijk niet wat er met hem aan de hand is", besluit Vermaelen. "Maar ik ga ervan uit dat hij zondag speelklaar zal zijn. Maar ik ben klaar als de coach me nodig heeft. En het toernooi is nog lang, hé."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties