Van der Elst evalueert Rode Duivels: "Lukaku voldoet niet aan de eigen verwachtingen"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 5 reacties
Van der Elst evalueert Rode Duivels: "Lukaku voldoet niet aan de eigen verwachtingen"
Foto: © Photonews

De Rode Duivels vertoeven nu al een tijdje in Brazilië. Het voetbal is nog niet top, maar de resultaten kunnen niet beter. Ondertussen brak er ook al een rel uit omtrent het persoontje van Romelu Lukaku. Francky Van der Elst blikt met onze redactie terug op de start van het WK.

Cédric De Volder in São Paulo

De Rode Duivels zijn na twee wedstrijden al zeker van een stekje in de achtste finales, maar de aandacht ging de voorbije dagen toch vooral uit naar Romelu Lukaku. De aanvaller vocht de voorbije weken tegen zichzelf op het veld en weigerde Marc Wilmots een hand te geven bij zijn wissel in de partij tegen Rusland. 

"Als trainer voel je jezelf toch altijd een beetje in je hemd gezet", vertelt Franky Van der Elst in een gesprek met Voetbalkrant.com. "Het is vooral jammer dat zoiets is gebeurd. Divock Origi doet het dan wel goed, maar uiteindelijk zijn er verder geen alternatieven meer. Wat de oorzaak van de hele zaak is? Ik denk dat Romelu zichzelf te veel druk heeft opgelegd na het uitvallen van Christian Benteke. Hij heeft het lastig om aan zijn eigen verwachtingen te voldoen."

We hebben het beste België op dit WK nog niet gezien

Maar over naar het goede nieuws: zes op zes en het toegangsticket voor de achtste finales is al op zak. "De resultaten zijn goed, maar over de manier waarop is toch het één en ander op te merken. In de openingswedstrijd was het lastig voetballen tegen een tegenstander die enkel voor de eigen kooi kampeerde. Voor de inbreng van Marouane Fellaini en Dries Mertens werd dan ook veel te traag gespeeld."

"Ik vond België dan weer wel goed beginnen tegen de Russen", besluit the Fox. "Uiteindelijk was Mertens opnieuw de uitblinker, maar wilde de rest niet mee. Het was dan maar wachten op een bevlieging van Eden Hazard. Maar ik verwacht de komende wedstrijden toch een andere ploeg. We hebben het beste België op dit WK nog zeker niet gezien."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties