Witsel deelt rapporten uit: "Ik geef onszelf een acht op tien"

Manuel Gonzalez
Manuel Gonzalez
| 4 reacties
Witsel deelt rapporten uit: "Ik geef onszelf een acht op tien"
Foto: © Photonews

Volg België nu via WhatsApp!

De Rode Duivels hebben hun (aanvankelijke) doelstelling bereikt: de kwartfinale van het WK. Maar terwijl sommigen al van de finale dromen, blijft Axel Witsel toch eerder voorzichtig. "Op dit moment is alles bonus voor ons."

Cédric De Volder in Mogi das Cruzes

Vooral Vincent Kompany en Marc Wilmots staken zichzelf de voorbije dagen niet weg. "Het geheime doel is de finale", riep de aanvoerder uit. "Ik speelde met Schalke 04 ook eens een kwartfinale", was de bondscoach dan weer goedgezind. "Uiteindelijk wonnen we ook de UEFA Cup." Maar dan zijn de woorden van Axel Witsel toch iets meer gewikt en gewogen.

"Op dit moment is het WK geslaagd", vertelt de voormalige sterkhouder van de Rouches. "Alles is nu bonus. Argentinië is de favoriet voor de wedstrijd zaterdag, maar zelf hebben we ook een kans. Het is helemaal niet nodig om met schrik op het veld te verschijnen. We gaan dan ook vol voor ons eigen spel kiezen."

Ik ben er zeker van dat we Argentinië naar huis spelen als we dezelfde mentaliteit als tegen de VS tonen

"Ook Argentinië speelde de voorbije wedstrijden niet op hun niveau", merkt Witsel op. "Maar ze hebben natuurlijk wel een pak grote namen rondlopen. Lionel Messi is zelfs zo'n speler die een wedstrijd op elk moment kan doen kantelen. Maar ik ben er zeker van dat we hen naar huis kunnen sturen als we dezelfde mentaliteit als tegen de Verenigde Staten tonen."

En die wedstrijd was eindelijk een referentiepunt voor de kwaliteiten van de Rode Duivels. "Ik geef onszelf een acht op tien", lacht de middenvelder. "De efficiëntie moet de hoogte in en dan zal ik ook meer punten geven. (lacht) Hopelijk kunnen we de fans in België nog een paar feestjes schenken. Het is trouwens normaal dat de fans uit de bol gaan na twaalf jaar, maar wij blijven rustig en doen gewoon onze job."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties