Cornelis met vertrouwen: "Kwalitatief sterker dan jaar geleden"

Caroline Tonnelier
| 0 reacties
Cornelis met vertrouwen: "Kwalitatief sterker dan jaar geleden"
Foto: © SC

De voorbereiding van Cercle Brugge loopt voorlopig naar wens, met goede resultaten in de oefenwedstrijden en zonder grote blessures. Bovendien krikken de nieuwkomers het niveau van de groep op, zag ook Hans Cornelis.

Cercle realiseerde al zeven inkomende transfers. Volgens de aanvoerder loopt de integratie vlot, met dank ook aan de anciens. “We hebben een spelersgroep die erg open staat voor nieuwkomers”, zo vertelt Cornelis op de clubwebsite.

"Niveau is gestegen"

Het team staat volgens Cornelis sterker dan een jaar geleden. “Op training kan je zien dat het niveau gestegen is dankzij de nieuwe spelers, die één voor één een goede indruk nalaten. Kwalitatief staan we sterker dan 12 maanden geleden. Eerst en vooral denk ik dat de nieuwkomers stuk voor stuk een meerwaarde leveren. Daarnaast mag je ook niet vergeten dat veel jongeren vorig jaar net de overstap maakten van de beloften naar de eerste ploeg. Zij hebben intussen een jaar ervaring opgebouwd.”

Dat de sfeer uitstekend is bij de Vereniging bevestigt ook Olivier Werner, die overkwam van Bergen. Volgens de doelman loopt de samenwerking met de verdediging voorlopig vlot. “Voorlopig gaat het prima. Noë Dussenne ken ik natuurlijk al van bij Bergen, en dat Stef Wils zoveel ervaring heeft maakt het voor mij ook een stuk gemakkelijker.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties