Italiaanse legende houdt het voor bekeken: "Stress heeft gewonnen"

Italiaanse legende houdt het voor bekeken: "Stress heeft gewonnen"
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Een quizvraagje: 'Wie is de meest succesvolle Italiaanse coach ooit voor de Italianen zelf?' Nee, Fabio Capello of Marcello Lippi is het niet. Voor alle Italianen blijft dat Arrigo Sacchi. De 68-jarige ex- trainer deelde vandaag mee dat hij stopt in de voetbalwereld.

Sacchi was de coach van het legendarische voetbalelftal van AC Milan. Met Frank Rijkaard, Marco Van Basten en Ruud Gullit won hij twee keer na elkaar de Europa Cup I. Als bondscoach leidde hij de Squadra Azzurri naar de finale van het WK in 1994 waar Brazilië te sterk bleek.

Tegenwoordig was hij jeugdcoördinator bij de Italiaanse bond, maar ook dat laat hij nu schieten. Stress is de voornaamste oorzaak geeft hij zelf aan.“Ik heb mijn verschrikkelijke vijand ruim twintig jaar onder controle gehad, maar uiteindelijk heb ik toch verloren van de stress", zei hij aan het ANP. "Ik ben nooit echt een goede vader geweest voor mijn dochter, omdat ik altijd met voetbal bezig was. Ik wil het graag beter doen bij mijn kleindochter van 2,5 jaar. Bovendien ben ik ook de jongste niet meer."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties