Manchester United legt ook Liverpool over de knie, eerste prijs onder van Gaal is een feit

Timothy Collard
Timothy Collard
| 21 reacties
Manchester United legt ook Liverpool over de knie, eerste prijs onder van Gaal is een feit
Foto: © Photonews

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Louis van Gaal heeft zijn eerste prijs(je) als hoofdcoach van Manchester United nu al beet. Manchester United nam afgelopen nacht de maat van Liverpool in de finale van de International Champions Cup.

The Mancunians baanden zich na zeges tegen LA Galaxy, AS Roma, Internazionale en Real Madrid op vrij eenvoudige wijze een baan naar de finale. Daar was eeuwenoud rivaal Liverpool de tegenstander.

De troepen van Brendan Rodgers begonnen het best aan de partij en na net geen kwartier opende Steven Gerrard de score via een penalty. Voor rust kon United geen antwoord verzinnen, maar na rust stond er geen maat meer op de Engelse recordkampioen.

Rooney en Mata zorgden aan het begin van de tweede helft binnen een tijdspanne van twee minuten voor een ommekeer met elk een doelpunt: 1-2. Helemaal aan het einde van de wedstrijd legde de jonge Lingard de eindstand vast: 1-3.

Dit United is klaar

Zo heeft Louis van Gaal nu reeds zijn eerste prijs(je) als coach van Manchester United beet. De Nederlandse oefenmeester sleepte zijn systeem wonderwel snel in het team en – met nog één oefenmatch tegen Valencia op het programma – lijkt United nu al klaar voor de start van het nieuwe seizoen. Op zaterdag 16 augustus ontvangt het Swansea op de eerste speeldag in de Premier League.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties