Politie zet grote middelen in tegen 'hooliganisme' Club Brugge

Politie zet grote middelen in tegen 'hooliganisme' Club Brugge
Foto: © photonews

Een doorgedreven risico-analyse van de voetbalcel van Binnenlandse Zaken heeft een opmerkelijk gevolg: vanaf heden zullen bij Club Brugge meer middelen worden ingezet tegen hooliganisme: "Een gevolg van verschillende incidenten", aldus de directeur van de voetbalcel.

Die directeur - Jo Vanhecke - leg het uit in Het Nieuwsblad: "We willen voor eens en altijd afrekenen met herrieschoppers. Bij uitwedstrijden zijn er vorig seizoen verschillende incidenten geweest."

En dus komen er extra middelen bij wedstrijden van Club Brugge om het hooliganisme aan te pakken: "Met extra agenten die de Brugse supporterskringen goed kennen", aldus nog Vanhecke.

0,01% van onze supporters

Club Brugge heeft ondertussen al gereageerd in een persbericht richting Belga: "We doen nu al alles voor de veiligheid en er is nauw overleg met Binnenlandse Zaken en de politiediensten. We zullen blijven meewerken om in te gaan tegen elke vorm van voetbalgeweld."

Blauw-zwart geeft toe dat er afgelopen jaar meer incidenten waren, maar: "Dat gaat maar om 0,01% van onze supporters. We doen alles aan de veiligheid en hebben zelfs de meeste stewards."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties